Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

World Cup afdalingen in Chamonix geannuleerd vanwege te hoge temperaturen

Wintersportredacteur

De World Cup Chamonix zou volgens de kalender aankomend weekend plaatsvinden, maar vanwege de weersomstandigheden zijn de twee afdalingswedstrijden nu al afgezegd. Het weer is te zacht en daarom is het niet meer veilig om de wedstrijden te skiën, hebben de organisatoren afgelopen zaterdag bekendgemaakt.

World Cup afdalingen Chamonix geannuleerd

Op 2 en 3 februari zouden twee afdalingswedstrijden plaatsvinden in Chamonix voor de heren. Helaas kunnen die niet doorgaan. De afgelopen dagen zijn de temperaturen opgelopen en hierdoor zijn de omstandigheden erg mild momenteel in de Alpen. Met plusgraden boven de 2000 meter zijn de omstandigheden verre van ideaal voor een World Cup weekend. Er worden temperaturen van boven de 13 graden verwacht voor komend weekend in Chamonix. Volgens de organisatie in het skigebied zijn de wedstrijden om veiligheidsredenen afgezegd. Op dit moment wordt er naar alternatieve data gezocht, zodat de wedstrijden op een ander moment ingehaald kunnen worden. De slalom voor de mannelijke wedstrijdskiërs op 4 februari in Chamonix staat vooralsnog nog wel op het programma.

De omstandigheden in Chamonix

Zoals je op de webcams kunt zien wordt het vooral laaggelegen al behoorlijk groen in Chamonix. Bovenin het skigebied is er echter nog genoeg sneeuw voor alle wintersporters.

Benieuwd naar alle World Cup wedstrijden van dit seizoen? We houden alle wijzigingen bij in onze FIS World Cup kalender!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in