Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

WK alpineskiën in Cortina d’Ampezzo bevestigd voor 2021

Wintersportredacteur

Na speculaties eerder deze week, is er nu een officiële bevestiging vanuit de FIS. Het WK alpineskiën gaat in 2021 gewoon door in Cortina d’Ampezzo. Van 9 t/m 11 februari zullen de atleten strijden om de verschillende titels.

Uitstel

Door de huidige coronacrisis zijn er veel onzekerheden. Zo lang er geen vaccin is, weten we niet hoe de toekomst eruit gaat zien. Om die reden vroeg het Italiaans Olympisch Comité (CONI) uitstel aan voor de wereldkampioenschappen alpineskiën in Cortina d’Ampezzo in 2021. Ondanks het begrip voor de huidige situatie, was niet iedereen het daarmee eens. 2022 staat in het teken van de Olympische Winterspelen in Peking en dat zou voor best wel wat organisatorische problemen kunnen zorgen. Daarnaast gaven atleten aan dat ze het niet echt zagen zitten als er in één jaar twee grote events zouden plaatsvinden. Daarom is de FIS op zoek gegaan naar mogelijkheden om het WK alpineskiën toch door te laten gaan in 2021.

Officieel bevestigd

Gisteren kwam er een officiële bevestiging vanuit de FIS. Het WK alpineskiën in Cortina d’Ampezzo gaat gewoon door in 2021. FIS-voorzitter Gian Franco is blij dat ze een passende oplossing hebben gevonden om de organisatoren van het WK te ondersteunen en de datum in 2021 te behouden. Zo kan dit hoogtepunt gewoon op de FIS-kalender blijven staan. Als het event wel zou worden verplaatst, dan zou het in de schaduw van de Winterspelen vallen. Dat zou ontzettend zonde zijn!

Lees ook: Binnenkort ook toegang tot de Sellaronda vanuit Cortina d’Ampezzo

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in