Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Italië wil WK alpineskiën in Cortina d’Ampezzo uitstellen naar 2022

Wintersportredacteur

Volgend winterseizoen staan de wereldkampioenschappen alpineskiën van 9 t/m 11 februari 2021 op de agenda. Door de huidige coronacrisis wordt dit evenement naar alle waarschijnlijkheid verschoven naar 2022. Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) heeft de FIS gevraagd een jaar te wachten.

Onzekere vooruitzichten

Het coronavirus houdt de hele wereld in haar greep. Om besmetting te voorkomen, zijn er de afgelopen maanden allerlei maatregelen getroffen. Meerdere landen gingen in lockdown en er is van alles afgezegd. Hoewel het normale leven weer een beetje op gang komt, zijn er nog altijd veel onzekerheden. Zo is het onder andere nog niet duidelijk wanneer evenementen weer plaats mogen vinden.

Om die reden heeft het Italiaans Olympisch Comité de FIS gevraagd om uitstel voor het WK alpineskiën in Cortina d’Ampezzo. Volgens de CONI zou het WK pas na de Olympische Winterspelen in Peking (4 t/m 20 februari 2022) moeten plaatsvinden.

Allerlei vernieuwingen

Vanwege het aankomende WK en de toekomstige Olympische Winterspelen heeft Cortina d’Ampezzo flink geïnvesteerd. Afgelopen winter is de nieuwe Cortina-Colfiere-Col Drusciè gondel in gebruik genomen en ook deze zomer staan er bouwwerkzaamheden op de planning. De Son dei Prade – Bai de Dones gondel wordt vervangen door een moderne 10-persoons variant. Die is niet alleen van groot belang voor de wedstrijdsport, maar ook ideaal voor ‘gewone wintersporters’. De nieuwe lift biedt straks toegang tot de beroemde Sellaronda skitocht. Nog geen ideale verbinding, maar het begin is er!

Gaststad Olympische Winterspelen 2026

Cortina d’Ampezzo was in 1956 voor het laatst thuisbasis van de Olympische Winterspelen. Exact 70 jaar later is het skigebied opnieuw onderdeel van de spannende winterwedstrijden. Samen met Milaan is Cortina gaststad voor de Olympische winterspelen. Atleten zullen in het skigebied strijden om een aantal onderdelen van het alpineskiën en ook vindt hier curling, bobsleeën en biathlon plaats.

Wintersport in Cortina d’Ampezzo

Cortina is natuurlijk niet alleen maar een bestemming voor atleten. Ook jij kunt hier een heerlijke wintersport beleven. Het skigebied telt ruim 120 km aan pistes, midden in het prachtige berglandschap van de Dolomieten. Je vindt hier een aantal pittige zwarte pistes, maar ook fijne blauwe en rode afdalingen. In de berghutten kun je heerlijk eten en ook na het skiën is er genoeg te doen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in