Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wisseldagen zijn de lekkerste dagen van de vakantie

Foto: Brixental - Billy Vonk

Wintersportredacteur

Vandaag staan de skigebieden weer in het teken van rust en terugkerende en aankomende wintersporters. Dat betekent dat het weer chaos is in de Europese dalen en er nauwelijks mensen zijn te bekennen op de pistes. Perfecte condities om een dagje langer op wintersport te blijven, zeker als de weersomstandigheden zijn zoals vandaag. Strak blauwe lucht in combinatie met vers gevallen sneeuw. Beter kan je het niet krijgen!

Wij vragen ons dan ook altijd af waarom mensen zonodig op zaterdag moeten gaan rijden. Je weet dat je heel veel drukte gaat hebben op de snelwegen en je reis over het algemeen wat langer duurt dan normaal. Zaterdagen zijn ideaal om nog een dagje langer te vertoeven op de pistes. Nauwelijks skiles groepjes, geen wachtrijen bij de skiliften en je hebt de lege pistes voor het uitkiezen. Condities waar je normaal gesproken alleen maar van kunt dromen voordat je richting je wintersportbestemming vertrekt.

Vandaag is weer zo een dag waarbij je de gordijnen open doet en weet dat je een top dag te wachten staat. Ik hou dan ook snel op met het typen van dit bericht, want de pistes roepen. De verse ribbeltjes liggen er heerlijk bij en een heerlijke Apfelstrudel tijdens de lunch staat in de planning. Het is tenslotte zaterdag! Dan mogen er wel wat extra calorieën genuttigd worden!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in