Nieuwsalert per mail ontvangen

Wintersporters in onzekerheid door staken Transavia piloten

vliegen van amsterdam naar innsbruck goedkope vliegtickets

Wintersportredacteur

Het is op dit moment hoofdseizoen in de skigebieden en dat betekent ook dat er dagelijks honderden wintersporters richting de Alpen vertrekken met het vliegtuig. Een perfect vervoersmiddel alleen zitten veel wintersporters op dit moment in onzekerheid, omdat de piloten van Transavia dreigen te gaan staken.

Dit nieuws kwam naar buiten toen het bestuur van Transavia niet instemden met een nieuw cao-voorstel. Wanneer deze staking gaat plaatsvinden is nog onzeker, waardoor veel wintersporters in afwachting zitten hoe dit gaat verlopen. De kans is namelijk aanwezig dat dit in de komende  twee weken gaat gebeuren, waardoor veel wintersporters hier last van gaan ondervinden.

In Oostenrijk zijn populaire vliegbestemmingen Innsbruck en Salzburg. Als je hier op dit moment op de luchthaven loopt merk je ook dat het enorm druk is en dat de skigebieden op dit moment midden in het hoofdseizoen zitten. Doordat de piloten van Transavia al ruim 14 maanden zonder cao zitten, is het voor hen nu de maat vol. Het neerleggen van de werkzaamheden is nu een logisch gevolg.

Laten we hopen dat het allemaal meevalt en er snel een akkoord komt over de nieuwe cao zodat alle wintersporters zonder zorgen aan kunnen komen op hun wintersportbestemmingen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in