Nieuwsalert per mail ontvangen

Wintersport verzekering afsluiten geen overbodige luxe!

Wintersport verzekering

Wintersport verzekeringGoed verzekerd zijn is zeker geen overbodige luxe tijdens je wintersportvakantie. Elke dag ben je bezig met een sport waar ongelukken kunnen gebeuren. Veel wintersporters vertrouwen op hun wintersport ervaring en denken dat zij geen risico lopen op blessures. Een ski ongeluk hoeft niet persé aan jezelf te liggen, maar kan ook door andere skiërs komen. Deze kans is namelijk een stuk groter, want dagelijks skiën en snowboarden er honderden mensen op de piste. Een ongeluk zit dus in een klein hoekje. Aan een gewone reisverzekering heb je als wintersporter niet genoeg. Als je verwondingen oploopt tijdens het skiën, snowboarden, langlaufen of schaatsen worden niet vergoed door de verzekeraar. Hiervoor moet je je extra verzekerd hebben. Als je niet verzekerd bent moet je bij een ongeluk rekening houden met hoge kosten. In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp: Hoe vind je een goedekope wintersportverzekering?

Bij het afsluiten van een wintersport reisverzekering gaat het niet alleen om het vinden van de juiste dekking. Wat heel belangrijk is, is om de kosten laag te houden. Veel mensen laten zich slecht informeren en betalen meer dan nodig is voor de reisverzekering. Mensen die overbezorgd zijn bevinden zich in deze groep. Zij verzekeren zich tegen alles, zodat het risico voor hun kleiner wordt. Een goede dekking is belangrijk, maar dit betekent niet dat er geen besparingen mogelijk zijn.

Manier om uw kosten voor de wintersport reisverzekering te beperken:

 • Als u met het gezin gaat, verzekeer dan uw hele gezin.
  Als u het hele gezin in één keer verzekerd dan is de polis vaak voordeliger. Dat komt omdat de risico’s voor de verzekeraar dan lager zijn.
 • Doorlopende dekking.
  Op het internet zijn er een hoop mogelijkheden om online te kijken wat de voordeligste verzekering is. Momenteel is de doorlopende reisverzekering inclusief wintersportdekking voordeliger dan een kortlopende reisverzekering
 • Kenmerken en voordelen
  Enkele dekkingen zoals wintersport en medische kosten zijn essentieel om niet voor onvoorziene kosten te komen te staan. Andere kosten zoals extra sportuitrusting of autohulp is niet altijd nog. Dit omdat deze vaak al gedekt zijn.
 • Winkel rond voor een goedkope polis
  Tegenwoordig zijn er met het internet een hele hoop vergelijkingssites aanwezig. Kijk goed rond en laat je goed informeren.

Kijk hier voor een reisvergelijkings-site

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in