Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersport even anders in Kirgizië

Wintersportredacteur

Ben je op zoek naar een wintersport bestemming en wil je wel eens iets anders dan de Alpen? Wat dacht je van een wintersport naar Kirgizië in Centraal Azië! Sneeuwzeker skiën door de verse poedersneeuw van de Himalaya langs rode rotsformaties. Na het skiën de sauna in met een glas wodka, om vervolgens te overnachten in een traditionele Yurt (tent) boven in de bergen. Misschien niet iets waar je meteen aan zult denken, maar wat een bijzondere ervaring! 

Op wintersport naar Kirgizië

Kirgizië is een land in Centraal Azië en is omringt door landen als China en Kazachstan. Een hooggelegen land met uitschieters naar 7439 meter hoogte. Je hebt geen visium nodig om er te komen, maar wel een paar extra centen voor de reis. Op wintersport naar Kirgizië betekent echt op avontuur gaan. Iedere dag wordt je opnieuw verrast en je bent verzekerd van een berg mooie verhalen voor het thuisfront. De bevolking is ontzettend gastvrij en kan heel erg lekker koken. Je slaapt bij lokale families en in een traditionele Yurt in de sneeuw. Er zijn sneeuwscooter droppings, karaoke avonden, Russische sauna’s, wodka en héél veel lekker eten.

yurt-camp

Het skigebied van Kirgizië is niet groot en heeft slechts 30 kilometer aan geprepareerde pistes. Om dit kilometerprobleem op te lossen ga je met de sneeuwscooter omhoog, om daar ergens op de top te worden gedropt voor een mooie tourtocht door de verse poedersneeuw richting het tentenkamp. Vervolgens slaap je in een grote tent in de sneeuw, kun je in de Russische sauna om vervolgens af te koelen in de ijskoude rivier. Naast de sneeuwscooter kun je ook te paard omhoog. Ski’s achterop het paard en gaan. Een en al avontuur!

img_1141

En de après-ski? Als echte kroegtijger en après-skifanaat is deze reis niet voor jou weggelegd. Onderaan de piste kun je wel een biertje drinken na het skiën, maar het is niet zoals in Oostenrijk. Hier worden de Shashliks gegrild op de barbecue en wordt er heftige Russische housemuziek gedraaid. Verder is er een karaoke avond in de lokale kroeg in het dorp en lig je onder het genot van een paar glazen wodka helemaal in een deuk.

img_6172

Op wintersport met Stichting Ryce Travel

Kirgizië heeft het als land na de val van de Sovjet Unie niet altijd even makkelijk gehad. Dankzij het kapitalisme zijn er een aantal personen erg rijk geworden, maar meer dan de helft van de bevolking leeft sinds die tijd onder de armoedegrens. Ondanks dat delen ze werkelijk alles met je en zullen ze je altijd helpen. Door de koude temperaturen, het achterblijven van de economie en weinig natuurlijke hulpbronnen is het daarom vooral ’s winters moeilijk overleven. Als je jouw bijzondere reis naar Kirgizië boekt bij Stichting Ryce Travel, dan ben je niet alleen een fantastische ervaring rijker, je steunt ook de lokale bevolking, lokale projecten en de wintersport wordt er nog verder verbeterd.

Dus, ben je op zoek naar de wintersportervaring van je leven en denk je bij het zien van de foto’s; ‘Dat wil ik ook!‘. Klik dan hier voor meer informatie en boeken. Heb je nog ski’s of ander materiaal over? Ook dat kun je hier doneren.

sprong-in-yurt-kampmax-valbegin-paardenritmet-paarden-omhoog

kirgizië img_1184dsc_7094img_8668img_7074img_1498

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in