Nieuwsalert per mail ontvangen

Wintersport en skien in Egypte vanaf 2016

Wel of geen Bergen? Sneeuw of geen sneeuw? Warm of koud? Het lijkt allemaal niet meer uit te maken. Zo kan er in 2016 waarschijnlijk zelfs geskied gaan worden in Egypte, waar ze momenteel druk bezig zijn met het bouwen van een groot indoorskicentrum. Naast de skibaan zal het centrum beschikken over 400 winkels, 50 cafe’s  en een mega bioscoop met 17 schermen. Wat zijn de kosten en wie zitten achter het project?

 

De deadline staat nu op 2016, maar er gaan al geruchten dat de bouw enige vertraging heeft opgelopen. Voor de mensen die wel eens in Dubai zijn geweest, zal het geen nieuwe ervaring worden. Van de snikhete stranden van Sharam El Sheikh naar prachtige witte kunstmatige pistes. Een markt waar steeds meer warme landen zich op lijken te richten.

De investeerders van het project in Egypte zijn dezelfde als die in Dubai. Het gaat hier om de Majid Al Futtalm Leissure Group, die hebben aangegeven een potentiële doelgroep te zien in de Noord-Afrikaanse markt. De voorlopige naam van het centrum zal Ski Egypt zijn, en zal meer worden dan alleen een sneeuwparadijs. In totaal zal het gaan om een investering van 500 miljoen euro en zal er een piste van 400 meter gerealiseerd worden.

Ben je van plan om een zomer vakantie af te wisselen met sneeuw, dan is Egypte de juiste plaats om naar toe te gaan.

Bron: Skilerareninformatie.nl

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in