Nieuwsalert per mail ontvangen

Werken in een pistebully is vakmanschap

Overdag staan de skipistes in het teken van de wintersporters, maar als de liften gesloten zijn is dit het terrein voor de pistebully’s. Terwijl wij aan het bijkomen zijn van een intensieve dag op de piste en liggen te ronken in ons bed, zijn de pistebully’s druk bezig met het prepareren van de pistes. Ze doen er alles aan om de pistes er weer strak bij te laten liggen, zodat de vroege vogels prachtige eerste sporen kunnen zetten in de ochtend.

Elk seizoen zorgen zij voor goede kwaliteit pistes, ook als de sneeuwcondities tegenvallen. Het verplaatsen van sneeuwmassa’s en het egaliseren van vlaktes zijn hierbij hun kerntaken. Zeker afgelopen seizoen mogen wij van geluk spreken dat de pistebully’s zo goed hun werk hebben gedaan. Ondanks dat de temperatuur in veel skigebieden ruim boven het nulpunt is steeg, kon er in veel skigebieden elke dag weer genoten worden van de dalafdaling. Het witte spoortje tussen de groene weides is het resultaat van vakmanschap.

Om een goed beeld te krijgen van het werk als pistebully-bestuurder, hierbij een interessante video. Je ziet hier dat een pistebully bestuurder vol passie bezig is met zijn vak. Als de pistes er weer strak bij liggen, kunnen de pistebully-bestuurders hun ogen met een gerust voel sluiten.

)

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in