Nieuwsalert per mail ontvangen

FOTO-UPDATE: De Kitzsteinhorn is prachtig op dit moment

De mussen vallen in Oostenrijk letterlijk van het dak. De temperatuur heeft van de week +35 graden aangetikt in verschillende regio’s in Oostenrijk. Zo ook in de buurt van Zell am See – Kaprun, waar het deze week prachtig weer is. Het is dan ook genieten aan de Zeller See met bootjes, zwemmende mensen en zonnebadende vakantiegangers. Zo ging Oostenrijk TV met de camera onder de schouder de bergen in om prachtige plaatjes te schieten!

Tijdens hun wandelroute gingen zij van de Alexander Enzinger Weg vanaf de Maiskogel naar het Alpincenter op de Kitzsteinhorn. De meeste mensen doen dit liever met de lift, maar waarom zou je met dit prachtige lift niet gewoon de benenwagen nemen? Precies, dat dachten de mannen van Oostenrijk TV ook.

De Kitzsteinhorn omhoog lopen

De Kitzsteinhorn is bij veel wintersporters en zomertoeristen een populaire spot. De prachtige natuur en de eeuwige sneeuw zorgen voor prachtige beelden en het echte vakantiegevoel. De tocht naar boven is best pittig en duurt circa 5 uur. Als je een snelle wandelaar bent kun je hier 4 uur over doen, maar zeker met dit warme weer is rustig aan lopen aan te raden.

De Alexander Enzinger Weg

Een populaire route om te lopen is de Alexander Enzinger Weg. Deze weg is vrij lang en brengt je langs steile bergkammen naar de top van de berg. Uiteindelijk kom je uit bij het Alpincenter of bij de Langwied. Wat de meeste mensen doen is de toch van boven naar beneden lopen. Hierbij kun je de lift naar boven nemen en rustig de weg naar beneden volgen. Ook leuk, maar voor de echte bikkels is dit natuurlijk geen uitdaging.

Foto’s Alexander Enzinger Weg

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in