Nieuwsalert per mail ontvangen

Wereldrecord lange afstand skiën op een indoor rollerbaan behaald

Wintersportredacteur

Skiindoor Landsmeer heeft het wereldrecord lange afstand skiën op een indoor rollerbaan behaald. Om geld in te zamelen voor de Alpe d’HuZes KWF Kankerbestrijding hebben vier skileraren 24 uur non-stop geskied op een indoor rollerbaan.

24 uur non-stop skiën

Vrijdagavond om 19.30 uur, gaf Anne Lize, de burgermeester van Landsmeer, het startsein. Vanaf dat moment moesten skileraren Marko van Brummelen, Evelien Zengerink, Susanne Visser en Haaike Visser om de beurt 30 minuten achter elkaar skiën om het wereldrecord lange afstand skiën op een indoor rollerbaan te behalen. Per persoon hebben ze 6 uur op de rollerbaan doorgebracht. Een flinke prestatie, want iedereen die wel eens op een rollerbaan heeft geskied, weet hoe zwaar dit is.

Er waren twee banen geopend. De skileraren waren op één baan actief en toeschouwers mochten het op de andere baan proberen. Ik heb er zelf ook 30 minuten opgestaan en ik moet zeggen dat ik diep respect heb voor de skileraren. Wat een prestatie!

 

Skiën voor het goede doel

Natuurlijk is het leuk om in het Guinness World Records boek te worden opgenomen, maar dat was niet het enige doel van Skiindoor Landsmeer. De indoor skischool wil namelijk geld in zamelen voor de Alpe d’HuZes KWF Kankerbestreiding. Het team van de skischool gaat op 6 juni deelnemen aan de Alpe d’Huzes en wil met allerlei acties 22.500 euro in te zamelen. De teller staat inmiddels op 16.000 euro. Doneren kan nog steeds. Doe je dat voor 26 april 2019, dan maak je kans op drie gratis skilessen ter waarde van 96 euro.

Doneren kan hier

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in