Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© TVB Stubai Tirol

Wereldrecord grootste Kaiserschmarren verbroken

Wintersportredacteur

Het afgelopen weekend is er een nieuw wereldrecord gevestigd in het Stubaital. Daar werd namelijk de allergrootste Kaiserschmarren ooit gemaakt. Met een Kaiserschmarren van 309 kilogram werd het Guinness World Record teruggehaald naar de regio.

Wereldrecord terug in het dal

Afgelopen zaterdag deden de zes wereldrecordkoks Walter Göglburger, Andreas Stern, Matthias Müller, Roland Schüller, David Kostner en Johannes Steixner hun uiterste best om het wereldrecordboek in te gaan. Met succes! Tijdens de vierde editie van het Kaiserschmarrenfest in Neustift ’toverden’ ze een 309 kg zware zoete Kaiserschmarren in de pan. Daarmee haalden ze het record terug naar het dal. Ze onttroonden de titelhouder St. Georgen im Flachgau. Het is de tweede keer dat het record nu op naam van het Stubaital staat. Het record werd met maar liefst 38 kg verbroken.

 

Veel werk voor kippen

Om het bijzondere record te verbreken was niet alleen een grote pan nodig, maar ook flink wat ingrediënten. Wat dacht je bijvoorbeeld van 2.200 eieren? Daar hebben een groot aantal kippen hun best op moeten doen. Om 15.10u werd het record officieel bevestigd, wat voor veel gejuich onder de bezoekers zorgde. Vervolgens werden meer dan 1.000 porties Kaiserschmarren uitgegeven.

De Kaiserschmarren die het record heeft weten te bemachtigen (© TVB Stubai Tirol)

Overgelukkig

“Het was veel werk, maar we zijn natuurlijk overgelukkig dat we de titel weer terug naar Stubai gehaald hebben. We zijn weer de nummer 1 op de wereld. Ik ben oprecht trots op de koks en alle andere betrokkenen bij deze prachtige dag”, vertelde TVB-chef Roland Vorderauer. Ook wereldrecordkok David Kostner is zeer blij met de prestatie: “Het is elk jaar weer heel leuk om hier met z’n allen te koken. En als dat dan ook nog voor een wereldrecord zorgt, dan is de vreugde natuurlijk grenzeloos.”

Het record werd officieel uitgereikt (© TVB Stubai Tirol)

Feest

Na afloop van het evenement werd de titel nog even goed gevierd in het Stubaital. Ook wintersporters konden daarbij meefeesten, want de Stubaier Gletscher was dit weekend ook open. Voor muziek zorgden Project Inntaler, Daunkogler, Stubai die Band en de Jetzendorfer Hinterhofmusiken en Improve. Gezelligheid alom dus. Welke Kaiserschmarrenliefhebber is er volgend jaar ook bij?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in