Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwrijke ochtend: het wordt lekker wit op de toppen

Wintersportredacteur

Het is vanochtend erg bewolkt, er valt neerslag en het is vrij koud in de Alpen. Deze combinatie kan maar één ding betekenen: sneeuw! In verschillende delen van Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Duitsland ligt er een vers laagje en sneeuwt het. Dat is niet het enige goede nieuws, volgende week is er nog een grotere bak met sneeuw voorspeld. De winter is in aantocht!

Sneeuwrijke ochtend

Wat fijn om de ochtend te beginnen met een vers laagje sneeuw! In Sölden valt er voor de start van het World Cup weekend nog een winters laagje, wat de bergomgeving heerlijk wit maakt. In Frankrijk en Oostenrijk viel er afgelopen week al her en der al wat sneeuw. Vooral in de Franse Alpen ging het dinsdagavond even flink tekeer. In de rest van de Alpen ging het tot nu toe nog om kleine beetjes, maar alle kleine beetjes helpen om de pistes klaar te maken voor het winterseizoen. In verschillende delen van Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland is het vannacht begonnen te sneeuwen en op sommige plekken komen de vlokken nog uit de hemel. De sneeuwgrens is daarbij iets gedaald, naar net onder de 2000 meter hoogte. De hoeveelheden kunnen vandaag oplopen tot zo’n 15 centimeter en zelfs 30 cm in het Zwitserse Berner Oberland.

Nog meer sneeuw op komst!

Kijkend naar het weerbericht zien we hoge hoeveelheden aan sneeuw op komst voor komende maandag en dinsdag. In Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland kan er volgens de huidige voorspellingen tussen de 30 en 70 centimeter vallen op hoogte. Dat zou echt geweldig zijn! We houden je op de hoogte met de laatste voorspellingen.

Een blik in de skigebieden

Zin om even weg te dromen met een paar sneeuwrijke webcams? Kijk maar mee, hier sneeuwt het op dit moment. Vooral in Oostenrijk is het een winters ochtendje:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in