Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: sneeuwkansen blijven aanwezig in de Alpen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Gisteren bleven de vlokken maar uit de lucht vallen en ook vandaag valt er nog wat sneeuw. Het lijkt erop alsof het de komende dagen ook nog licht blijft sneeuwen in delen van de wintersportlanden, maar ook komt de zon tevoorschijn. Het is erg wisselvallig! Hoe het precies zit per land, dat vertellen we je in dit weerbericht.

Lentedump de afgelopen dagen

Vooral aan de noord- en westkant van de Alpenhoofdkam is er een flinke bak met sneeuw gevallen de afgelopen twee dagen. We kunnen ondertussen wel spreken van een eerste echte lentedump. Vooral in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland is veel sneeuw gevallen. In een aantal gebieden op de berg zelfs wel een meter. In de Italiaanse Alpen is het bij een suikerlaagje gebleven.

Zo was het gisteren › flinke sneeuwval in de skigebieden in de Alpen

Meer sneeuwval de komende dagen

Waar gisteren de voorspellingen nog erg zonnig waren voor de rest van de week, is dat wel iets veranderd voor Oostenrijk en Zwitserland. Nu laat het weerbeeld toch overwegend bewolking zien. Vooral aan de noordkant van de Alpen kan er nog wel zo’n 5 tot 15 centimeter sneeuw vallen uit deze bewolking. In Oostenrijk en Zwitserland blijven de sneeuwkansen aanwezig tot het weekend.

Nog een dump voor de Franse Alpen?

In de Franse Alpen is het juist andersom. Daar is het nu overwegend zonnig en stijgen de sneeuwkansen weer richting het weekend. Voor Portes du Soleil staat er bijvoorbeeld nog een dump met 73 cm op de planning vanaf donderdag. In Val Thorens zijn er sneeuwhoeveelheden van tot 70 cm voorspeld, voor Flaine 56 cm, voor Les 2 Alpes 80 cm en voor Chamonix maar liefst 111 cm. Of het echt zo gaat dumpen in de Franse Alpen richting het weekend, moet nog blijken. We houden je op de hoogte.

Vooral wisselvallig

Het lijkt de komende dagen her en der op te klaren tussen de sneeuwbuien door in de wintersportlanden. Vooral in de Dolomieten laat de zon zich op dit moment al goed zien. In de andere wintersportlanden blijft het wisselvallig. Je ziet vandaag erg grote verschillen qua weerbeeld in de wintersportlanden, kijk maar mee via de webcams:

Verhoogd lawinegevaar

De sneeuwval na een nogal milde periode in de Alpen zorgt voor weer een verhoogd lawinegevaar. Ook de stevige wind die op dit moment in de bergen waait kan lawines triggeren. In veel skigebieden is het lawinegevaar verhoogd naar niveau 3 op een schaal van 5. Dit betekent: opletten, vooral als je buiten de officieel gemarkeerde pistes onderweg bent. Bekijk hier de actuele waarschuwingen per gebied ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in