Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: keert de winter terug?

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wat was het weer een prachtige week in de Alpen. De zon scheen volop en er was letterlijk geen wolkje aan de lucht. Keerzijde van de medaille is dat de temperatuur aan de hoge kant was. Zeker de lager gelegen pistes hebben hier flink onder te lijden gehad. Of de winter op de lange termijn weer terugkeert? Dat lees je in dit weerbericht.

Nu nog volop lente…

Hoewel het op dit moment nog volop lente is in de Alpen, lijkt hier volgende week toch verandering in te gaan komen. Er komt een koufront aan. Het huidige hogedrukgebied drijft weg richting het westen, waardoor een noordelijke stroming met koelere lucht de Alpen kan bereiken. De temperatuur gaat omlaag en aan het eind van de week stijgt de kans op verse sneeuw.

Hoge temperaturen

Voor het zover is krijgen we eerst nog een prachtig weekend. De zon schijnt volop en het blijft warm. Die temperaturen lopen in Zwitserland en Oostenrijk zelfs met gemak op naar 17 tot 20 graden. Zelfs op 2000 meter hoogte is de temperatuur overdag nog ruim boven het vriespunt. In veel dalen komt de temperatuur ook ’s nachts niet onder de nul graden. Gevolg is dat op veel plaatsen, met name in Zwitserland en Oostenrijk, het sneeuwdek instabiel zal worden.
Pas maandag zullen er weer wolken aan de hemel verschijnen. Pas halverwege de week gaat deze bewolking een serieuze rol spelen en wordt het weerbeeld wisselvalliger. Het is zelfs niet uitgesloten dat aan het einde van de week er ook weer sneeuw gaat vallen. Vanaf woensdag zien we de sneeuwvalgrens in de huidige weerkaarten dalen tot onder 1500 meter en vrijdag zelfs rond 1000 meter.

Weer in het Sauerland

In het Sauerland hebben de pistes ook geleden onder het warme weer. Wanneer we de webcams bekijken dan zien we dat groen steeds meer de overhand krijgt. Het weerbeeld voor de komende dagen is niet heel anders dan in de Alpen. Ook begin volgende week eerst nog veel zon met hoge temperaturen. Halverwege de week wordt het ook hier frisser en neemt de kans op neerslag toe. Waarschijnlijk zal dat vooral regen zijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in