Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: de hele week nat met sneeuwkansen in de Alpen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Voor afgelopen weekend was er sneeuw voorspeld op hoogte in de Alpen, maar helaas viel de sneeuwval een beetje tegen. Van een sneeuwdump waar we op hoopten was geen sprake. Wel is er een klein suikerlaagje gevallen. Het winterse sfeertje is er, nu is het wachten op meer sneeuw. Of het komende week gaat sneeuwen? In verschillende gebieden laten de weerkaarten weer kans op sneeuw zien.

Herfst is aangebroken

In in de wintersportlanden is het voelbaar kouder. De temperaturen in de skigebieden liggen inmiddels rondom het vriespunt. Het zal niet lang meer duren voordat het echte winterse weer er is. Of dat aankomende week al is? We hebben naar verschillende weerberichten gekeken en zetten de sneeuwkansen in de wintersportlanden voor je op een rijtje.

Veel sneeuw in de Franse Alpen verwacht

Op dit moment is het vooral sneeuwrijk in de Franse Alpen. Vanaf morgen staat er weer verse sneeuw op de planning. De huidige voorspelling laat zien dat er vooral op donderdag tot tientallen centimeters sneeuw kan vallen op sommige plekken. Maar ook dinsdag en woensdag kan het licht gaan sneeuwen. Voor Val Thorens wordt er bijvoorbeeld in totaal voor komende week 50 centimeter verwacht, in Les 2 Alpes is dat nog iets meer en wordt er tot 65 centimeter verwacht.

Zo is het na afgelopen weekend in Val Thorens. Het ziet er al behoorlijk winters uit!

Her en der sneeuw in Oostenrijk

Ook in Oostenrijk kan er komende week in verschillende gebieden een vlok sneeuw vallen. De aantallen die nu voorspeld worden zijn wel veel minder dan in Frankrijk. In dorpen zoals Gerlos, Westendorf, Serfaus, Saalbach en Obertauern worden enkele centimeters verwacht, maar dit is waarschijnlijk alleen natte sneeuw. Op hoogte kan er wel meer verse sneeuw vallen, maar dit blijft ook bij 15 centimeter. Vooral morgen kunnen er vlokken naar beneden dwarrelen in de gletsjerskigebieden.

Op hoogte sneeuw in Zwitserland

In de Zwitserse Alpen zijn er de hele week sneeuwkansen op hoogte. Vooral donderdag worden er enkele centimeters voorspeld in onder andere Saas-Fee, Zermatt en in de Aletsch Arena. Tot donderdag is het erg bewolkt in Zwitserland en kan er eens een vlok vallen.

Nog niets tot weinig op de planning voor Italië en Duitsland

In de Italiaanse wintersportbestemmingen is er tot nu toe het minste sneeuw gevallen. Ook de voorspellingen voor komende week laten alleen neerslag in de vorm van regen zien en geen sneeuw. Zelfs in de hogergelegen gebieden is het nog net te warm voor sneeuwval. In Duitsland zijn de sneeuwkansen ook nog beperkt. Alleen op de Zugspitze staan er weer enkele centimeters verse sneeuw op de planning. Daar kan er de komende dagen in totaal 20 centimeter vallen. Verder in het land blijft het bij regen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in