Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEBCAMS: Wat een sneeuw!

Wintersportredacteur

Wat een sneeuw! Er lijkt bijna geen eind aan te komen! De afgelopen dagen is er ontzettend veel gevallen. Niet overal in de Alpen, maar daar waar het naar beneden kwam zijn de hoeveelheden gigantisch. Ondanks dat we die kant nog even niet op kunnen, genieten we vanaf de zijlijn mee van de beelden. Jij ook?

Gigadump

De start van december 2020 gaat de boeken in met meerdere neerslagrecords. In drie dagen tijd viel er alleen al in Osttirol en Karinthië tussen de 100 en 300 mm neerslag. Er was zelfs een uitschieter van bijna 370 mm in Kornat in het Lesachtal. Ook elders in de Alpen viel ontzettend veel sneeuw. Dat brengt niet alleen heerlijk winterse beelden, maar bovenal veel problemen. Het lawinegevaar is hoog, complete dorpen zijn afgesloten van de buitenwereld en nog altijd hebben veel huishoudens geen stroom. Het zwaartepunt is gelukkig voorbij. Vandaag valt er hier en daar nog wat sneeuw, maar daarna keert de rust langzaam terug en zal zelfs de zon door het dikke wolkendek heen weten te prikken.

Sneeuwupdate

Ook vandaag hebben we weer een aantal webcams voor je verzameld. Het heeft niet alleen hard gesneeuwd in Osttirol, Noord-Italië en Karinthië, maar ook in andere delen van de Alpen. Ook in Noord-Tirol, het Salzburgerland, Zwitserland en Frankrijk ligt een heerlijk vers laagje. Kijk mee en geniet!

tschagguns
Tschagguns (Montafon)
Berggasthof-Plörr
Berggasthof Plörr (Zuid-Tirol)
kals
Kals am Großglockner
Livigno
Livigno
Pontresina
Pontresina (Zwitserland)
st-jakob-im-ahrntal
St. Jakob im Ahrntal
Brixen Plose
Brixen Plose
Kals am Großglockner
Kals am Großglockner
Gurgl
Gurgl
Lech
Lech am Arlberg
Ellmau
Ellmau
Lavarone
Lavarone (Alpe Cimbra)
Vinschgau
Vinschgau (Zuid-Tirol)
Bad Kleinkirchheim
Bad Kleinkirchheim
Val di Fassa
Val di Fassa
Val Gardena
Val Gardena
Oberstdorf
Oberstdorf
Val di Fassa
Val di Fassa
Alleghe
Alleghe
obertauern
Obertauern
Avoriaz
Avoriaz
toblach
Toblach (Zuid-Tirol)
Arosa
Arosa

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in