Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Werkende skiliften van LEGO

Wintersportredacteur

Ik kan het me nog zo goed herinneren dat ik vroeger op de slaapkamer van de buurjongen – want die had veel meer LEGO dan ik – kastelen van LEGO aan het bouwen was met als technisch hoogstandje een automatische hangbrug. Wat waren we trots op onze creatie! Door de video’s hieronder zou ik bijna zelf weer aan het LEGOen slaan, want hoe vet is het als je werkende skiliften van LEGO kan maken?! 

Er zijn de afgelopen jaren aardig wat hobbyisten verslaafd geraakt aan de wintersport, dat ze ervoor gekozen hebben zich te specialiseren in skiliften. Dat betekent dat je nu de mooiste creaties voorbij ziet komen. En niet alleen enkele creaties, er worden zelfs hele skigebieden nagebouwd. Ik heb een paar van de vetste video’s erbij gepakt om jullie te inspireren.

De sleeplift
Het automatisch instappen moet nog geperfectioneerd worden, maar met de sneeuwrijke omgeving erbij verdient de bouwer zeker mijn respect!

De stoeltjeslift
Dit is niet zomaar een stoeltjeslift, dit is een stoeltjeslift die de hele tuin door gaat. Het zal je buurman maar zijn.

De gondel
Toegegeven, de stoeltjes lift ziet er goed uit. Hij zit strak in elkaar, maar toch mist er wat. Juist: het loskoppelen van stoeltjes om de passagiers gemakkelijk uit te laten stappen. Super vet dat dit bij deze gondel wel is gedaan!

De 3S bahn
Dan, de baas van de skiliften, de 3S bahn, oftewel de gondel met 3 touwen. Hij mist nog wat glazen in de gondels, maar dit is wel heel nice!

De pistenbully
Wil je nu lekker skiën als LEGO poppetje, dan is het wel fijn dat de piste er strak bij ligt. Daar is uiteraard ook aan gedacht.

Oké, dat was ‘m weer voor deze Eerste Pinksterdag. Mochten jullie me zoeken, dan zit ik op zolder met LEGO te spelen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in