Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bijzondere actie voor het goede doel: skiën in je ondergoed

ribbeltjes

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In Nederland doen sommige mensen mee met de nieuwjaarsduik. In het Franse skigebied Sainte-Foy-Tarentaise zijn ze het nieuwe jaar op een andere manier gestart. Niet in een dik skipak, maar in ondergoed of zelfs verkleed. Gisteren stonden er zo’n honderd mensen halfnaakt op ski’s om geld in te zamelen voor het goede doel.

Het vierde jaar van de Chilly Run

Het is nu al een aantal jaar traditie in Sainte-Foy-Tarentaise om op 1 januari mee te doen met de “Chilly Run”. Dit is een skiwedstrijd, waarbij je al vroeg in de ochtend in je ondergoed of verkleed op de latten springt. Deze bijzondere race is vier jaar geleden gestart door drie Britten en wordt nu gesteund door het toeristenbureau. De tickets om mee te doen kosten € 10,- en alle opbrengst gaat naar het goede doel.

Bibberend de piste af

Dit jaar was het best dapper om in de ski’s te klikken zonder warm skipak. De temperatuur lag gisterochtend namelijk bijna onder het vriespunt. Het was amper 2 °C, maar dat maakte voor velen niks uit. Ondanks de kou stonden er toch meer dan honderd mensen klaar om te gaan racen in hun ondergoed.

Mooie opbrengst voor het goede doel

Aan deze editie deden bijna 150 mensen mee. Die mensen hebben allemaal € 10,- betaald en met donaties erbij is er bijna € 2000,- opgehaald. Dat bedrag is gedoneerd aan UNICEF. Vorig jaar waren er 300 mensen die mee deden. Dat bracht iets meer dan € 3000,- op voor Artsen zonder Grenzen.  

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in