Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

ChatSkiPT beantwoordt al je wintersportvragen over Oostenrijk

Chat SkiPT skileraar

© Sebastian Somloi, SOVISO

Wintersportredacteur

Het Oostenrijks Toeristenburo heeft met “ChatSkiPT” de eerste Oostenrijkse “AI” – een “Authentieke Intelligentie” – geïntroduceerd. In ChatSkiPT beantwoorden echte skileraren live vragen over de wintersport en meer. Met hun expertise op basis van eigen ervaringen en een vleugje skilerarenhumor zetten ze AI-diensten zoals ChatGPT op hun plaats en brengen ze de sfeer van een wintervakantie in Oostenrijk over. Dus, heb jij nog vragen voor ze?

Authentieke antwoorden

AI wordt al steeds vaker gebruikt voor vakantieplanning. Nieuwe tools zoals ChatGPT kunnen waardevolle tips en goede informatie bieden voor de vakantieganger. Maar op dit moment beheersen ze de typisch Oostenrijkse humor (nog?) niet. Bovendien kloppen niet alle aanbevelingen en weten de tools je echt niet alles te vertellen wat een local weet. Juist omdat vakanties in Oostenrijk draaien om authentieke ervaringen, vertrouwt het Oostenrijks Toeristenburo op “Authentieke Intelligentie” – de kennis en humor van echte Oostenrijkse skileraren – in plaats van “Kunstmatige Intelligentie”, als onderdeel van een nieuwe marketingcampagne. Leuke actie toch?

ChatSkiPT beantwoordt jouw wintersportvragen

“Wintervakanties in Oostenrijk gaan niet alleen over state-of-the-art ski-infrastructuur met meer dan 23.000 hectare aan pistes en meer dan 2.600 skiliften. Wat een vakantie in Oostenrijk speciaal maakt, zijn de authentieke ervaringen en persoonlijke contacten. De gesprekken met lokale mensen, gastheren en skileraren. Wij bij het Oostenrijks Toeristenburo zijn enthousiast over technologie en staan open voor de mogelijkheden en capaciteiten van kunstmatige intelligentie. Met ChatSkiPT willen we iedereen er nog steeds aan herinneren dat het allemaal om mensen draait en dat AI de vriendelijke Oostenrijkse charme nog niet kan vervangen,” zegt Astrid Steharnig-Staudinger, directeur van het Oostenrijks Toeristenburo.

Hoe werkt het?

Ga naar www.chatskipt.com en druk op ‘start chat’. Een chatvenster opent en in plaats van AI reageren 15 skileraren uit Oostenrijkse regio’s. Zij helpen je met hun kennis over de wintersport en de regio’s die zij op hun duimpje kennen. Je kunt nu nog tot en met zaterdag gebruikmaken van de service. Dat kan trouwens alleen op vaste tijdslots, want de skileraren staan tussendoor gewoon op de piste om les te geven. Informatie over de chattijden is te vinden op de website. De chat is beschikbaar in het Duits en Engels. Maar met een beetje geluk tref je zelfs een Nederlandse skileraar.

Moderne en effectieve communicatie

“Met ChatSkiPT genereren we extra aandacht voor de winter in Oostenrijk naast onze reguliere campagnes met veel bereik in de 12 belangrijkste buitenlandse markten van Oostenrijk. In het winterseizoen 2022/23 genereerden wintersportliefhebbers in Oostenrijk een omzet van 12,6 miljard euro, wat overeenkomt met een directe en indirecte toegevoegde waarde van 6,7 miljard euro. De winter in Oostenrijk is cruciaal voor het economische succes van ons toeristische land en ik ben verheugd dat wij als Oostenrijks Toeristenbureau onze bijdrage kunnen leveren in de vorm van moderne, effectieve communicatie,” zegt Steharnig-Staudinger.

Wij vinden het een mooie actie en wensen de leraren succes met het beantwoorden van alle vragen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in