Nieuwsalert per mail ontvangen

Waar kan je in april of mei 2014 nog skiën?

De lente is al begonnen maar het wintersportseizoen zit er nog niet op. Er zijn nog vele mensen die de weg naar een skigebied afleggen om daar nog te genieten van de echte zonnige lente-ski periodes. De vele afsluitingsfeesten trekken ook altijd de nodige bezoekers. De vraag is echter: waar kan je in april of mei 2014 nog fatsoenlijk wintersporten? In de hooggelegen dorpen in Frankrijk of de gletsjers in Oostenrijk. 

Waarom een wintersport aan het einde van het seizoen
In april en mei zijn er over het algemeen meer zonuren dan in de eerste drie maanden van het jaar.  Op de afsluitingsweken is het altijd erg gezellig op en naast de pistes, veel bezoekers zijn opzoek naar een leuk feestje. Na een heerlijk dagje wintersporten is het toch geweldig om op een terras te zitten en te genieten van de muziek, de zon en een lekker drankje.

Sneeuwzekere skigebieden
Bij het uitzoeken van een skigebied in de maanden april en mei is het van belang te letten op de hoogte van het dorp of skigebied. Niet alleen de hoogte, het liefst boven de 3000 meter is van belang, maar ook dat het gebied over noordhellingen beschikt. Op deze noordhellingen zijn de sneeuwcondities vaak beter dan op zuidhellingen, waar regelmatig de zon op schijnt. Tevens is het belangrijk dat er sneeuwkanonnen in het skigebied aanwezig zijn.

Om de sneeuwzekere dorpen op dit moment te bekijken kunt u het gehele artikel hier lezen, daar staat een overzicht van de sneeuwhoogtes. De sneeuw- en weercondities kunnen ervoor zorgen dat niet alle pistes open zijn, vanzelfsprekend kunnen de hoger gelegen pistes vaak langer open blijven dan de lagere pistes. Check dus altijd de actuele sneeuwhoogte en condities van de pistes.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in