Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vroegste start van het skiseizoen in Willingen sinds 12 jaar

© Toerist Information Willingen

Wintersportredacteur

Sinds 12 jaar start Willingen het skiseizoen weer begin december. Aankomende woensdag is het zover. Op 14 december 2022 start het skiseizoen in Willingen. De afgelopen jaren heeft het Duitse skigebied nooit zo vroeg in het seizoen de deuren kunnen openen. In de avond gaat het skiseizoen in het skigebied beginnen met avondskiën. Een bijzondere dag gegarandeerd!

Start van het skiseizoen in Willingen

Door de lage temperaturen, natuursneeuw en sneeuwkanonnen kan het skiseizoen na de start in Winterberg nu ook beginnen in Willingen. Woensdag 14 december 2022 kun je in je agenda zetten! Dit is namelijk de datum van de start van het skiseizoen in Willingen. Om 18.30 uur openen de liften op de Wilddieb, Ettelsberg, K1 en Sonnenhang. Vanaf 15 december zijn deze liften van 8.30 uur tot 16.30 uur geopend. Ook komen dan de liften Ritzhagen, de Wilddiebliften op de Ettelsberg en de Dorfwiese erbij. Rodelen kan vanaf 15 december ook in Willingen.

Het blijft vriezen in Willingen

Aankomend weekend zal het flink vriezen en sneeuwen in de Alpen. Dit geldt ook voor Willingen en dat is alleen maar goed nieuws. Zoiets als te veel sneeuw bestaat er namelijk niet in een skigebied. Hoe meer sneeuwvlokken, hoe beter! Jörg Wilke uit het skigebied heeft zin in de skistart: “Dit is de vroegste start van het skiseizoen in twaalf jaar. En het absolute hoogtepunt: we kunnen meteen beginnen met veel geopende pistes en liften tijdens de skistart in Willingen”.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in