Nieuwsalert per mail ontvangen

Vroege seizoensstarten in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland

Het merendeel van de skigebieden opent pas eind november/begin december hun pistes voor het publiek. Een aantal gebieden opent deze maand of is al open. In Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland zijn er mogelijkheden om al vroeg in het seizoen van de sneeuw te genieten. Worden de kriebels je al bijna te veel en blijf je maar krabben? Kijk dan hier waar je deze maand al terecht kan om de eerste bochten te draaien.

Frankrijk
In Frankrijk had het skigbied Tignes de eer om als eerste open te gaan dit seizoen. Sinds 29 september kan er in het gebied geskied worden. Les Deux Alpes is het tweede Franse gebied dat opent, op 24 oktober.

Oostenrijk
Wintersporters die liever naar Oostenrijk gaan, hebben meer keuze in het vroege voorseizoen. De Hintertuxer Gletscher, inclusief het park, is dit weekend al geopend. Volgend weekend is het de beurt aan het Kaunertal en Sölden om de liften open te gooien. Het Kaunertal trapt 12 oktober af en een dag later haalt Sölden de ‘Gesperrt’ borden weg. De Mölltaler Gletscher opent gelijk met de Stubaier Gletscher in het weekend van 19 tot 21 oktober. Ook in het Pitztal kan in oktober al van de pistes gegleden worden. Daar wordt in het laatste weekend van oktober (27 en 28) het seizoen ingeluid.

Zwitserland
Waar Frankrijk en Oostenrijk verschillende gebieden hebben die in oktober al openen, is er in Zwitserland helemaal geen keuze. Alleen Engadin St. Moritz opent al zo vroeg. Het startschot voor het winterplezier wordt daar gegeven op 20 oktober.

Bedenk wel dat met de opening van de skigebieden niet alle pistes open zijn, omdat er gewoonweg nog te weinig sneeuw ligt. Maar ook met minder skibare kilometers is het een genot om alvast de smaak te pakken te krijgen voor de winter.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in