Nieuwsalert per mail ontvangen

Vroegboekkorting of last-minute wintersport uitleg!

De vroegboekkorting wintersportaanbiedingen vliegen ons alweer om de oren. Met grote abri’s langs de weg, banners op het internet en mailings in de inbox, wordt de Nederlandse consument in aanraking gebracht met de grote reisorganisaties en hun aanbiedingen. Is het eigenlijk nog wel van deze tijd om al vroegtijdig een accommodatie te boeken of is wintersportend Nederland tegenwoordig van het last-minute boeken? Veel mensen vragen zich af hoe dat nou eigenlijk werkt. Hoe kunnen skigebieden zoveel korting geven aan het begin van het seizoen terwijl de prijzen een paar weken later weer omhoog gegooid worden?

Vroegboekkorting vindt meestal plaats wanneer het nieuwe seizoen is ingegaan. Er wordt dan gedurende de eerste weken van het seizoen korting gegeven aan consumenten die vroeg in het seizoen hun vakantie reserveren. Touroperators kopen aan het begin van het seizoen kamers en stoelen in, om deze vervolgens gedurende de vroegboek periode voor een groot en deel te bezetten. Om een zo groot mogelijke bezetting te realiseren strooien de touroperators met extra kortingen om de verkoop te stimuleren. Dit worden ook wel de vroegboekkortingen genoemd.

Aan het eind van het seizoen hebben de touroperators vaak nog kamers en stoelen over. Deze worden dan ook weer aan het einde van het seizoen verkocht met korting. Dit worden de last-minute kortingen genoemd.

Consumenten kunnen dus aan het begin en aan het einde van het seizoen profiteren van grote kortingen. Het nadeel van last-minute kortingen is alleen dat niet alle accommodaties meer beschikbaar zijn en je dus erg afhankelijk bent van het aanbod op dat moment. Bij vroegboekkortingen heb je dus veel meer keuze en is het enorm voordelig om te boeken. Het enige dat dan nog rest is het bidden voor een goede winter.

Bekijk hier de aanbieders met interessante vroegboekkortingen en last-minute aanbiedingen:

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in