Nieuwsalert per mail ontvangen

Voorspelling 1 meter sneeuw in Noord-Alpen

Gerlos

We kunnen weer met een fijn gevoel gaan slapen vanavond, want er staat een meter sneeuw op ons te wachten. Als ik over ‘ons’ praat dan heb ik het uiteraard niet over Nederland, maar over de Alpen. Het Amerikaanse model geeft nu namelijk aan dat er binnen nu en 48 uur een enorme hoeveelheid neerslag voor ons klaar ligt. Dit terwijl zij eerder deze week het tegenovergestelde op het internet kenbaar maakte. Vooral in de Noord Alpen van Oostenrijk zullen ze geluk gaan hebben met koning winter, want daar zullen de groene weides omgetoverd worden tot witte sneeuwvlaktes.

Vanaf vanavond kan er in de Noord-Alpen gerekend worden op flinke sneeuwval. Hierbij zal de sneeuwgrens net onder de 1.000 meter zakken en zullen verschillende dalen wit gaan kleuren. Zoals we eerder al aan hadden gegeven doen de sneeuwstormen de complete omgeving veranderen. Woensdag zal de sneeuwval afnemen, maar dat de sneeuwgoden herpakken zich donderdag weer. Om en rond Arlberg wordt de meeste sneeuwval voorspeld.

Weerman Fréderic van Wintersportweerman.nl durft te beweren dat we rekening kunnen houden met een meter verse poeder. Het Amerikaanse weermodel ligt hier ten grondslag en is voor veel weermannen doorslaggevend voor hun voorspelling. Onstuimig weer waarbij normale sneeuwval afgewisseld wordt met sneeuwstormen. WePowder laat dankzij een ‘gletsjeralert‘ weten aan hun trouwe volgers dat de eerste poederdagen van seizoen 2014-2015 een feit zullen worden. Hierbij benadrukken zij direct dat het risico erg groot is, omdat het de eerste dump is met zeer weinig grip aan de onderlaag. Betreed dus niet de gebieden buiten de geprepareerde pistes, want het risico is nog te groot.

Of het voorspelde weer ook daadwerkelijk een meter sneeuw gaat opleveren moeten we uiteraard afwachten, maar ik ben al blij als er een halve meter valt. We gaan met smart de webcambeelden vanaf vanavond volgen.

Let it snow!

Gerlos

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in