Nieuwsalert per mail ontvangen

Voorbereiding voor wintersport in volle gang

Piste bully aan het voorbereiding voor skiseizoen 2010-2011Dit weekend heeft het in de Alpen gesneeuwd. De voorspellingen voor het weekend zijn uitgekomen. In Sommige gebieden zoals Solden, Tignes, Obergurgl en Kirchberg viel tussen de 5 en 45 cm sneeuw in de bergen. Zo lanzamerhand moeten de voorbereidingen in de gebieden ook in volle gang zijn.
Alle boeren uit de skigebieden zetten de bergschoenen weer in de kast en halen de skischoenen weer te voorschijn. Veel boeren zijn namelijk in de zomer boer en in de winter staan zij bij skiliften of voeren zij andere werkzaamheden uit in het skigebied.
In de maanden oktober en november worden alle restaurants weer gereed gemaakt voor de winter. De hele zomer heeft het stil gelegen en alles moet weer gecontroleerd worden. Personeel roosters worden weer in elkaar gezet.
Chalets, hotels en appartementen worden momenteel weer vol geboekt. Uit onderzoek van Bizztravel is gebleken dat mensen sneeuwzekerheid belangrijker vinden dan een goedkope vakantie. Dit jaar wordt een strenge winter verwacht, wat gaat zorgen voor drukke tijden voor de reisorganisaties.

Daarnaast moeten de skiliften gecontroleerd worden en de piste bullys getest te worden.

Vanaf het moment dat er sneeuw valt gaan de mensen die de pistes prepareren aan het werk. Het is van essentieel belang dat de ondergrond goed geprepareerd wordt. Als dit niet wordt gedaan, bestaat het risico dat al vroegtijdig in het seizoen steentjes naar boven komen. Dit zorgt voor een hoop beschadiging aan het materiaal.

In de zomer maanden wordt er hard gewerkt aan de nieuwe skiliften. De bouw heeft altijd te maken met strakke tijdschema’s. Momenteel zijn nog niet alle skilften klaar voor het nieuwe seizoen en de tijd begint nu wel te dringen.

Als alle voorbereidingen getroffen zijn, is het tijd voor het nieuw seizoen. De gletsjers worden al weer druk bezocht en de winterkriebels beginnen te komen. We zijn er bijna klaar voor!!

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in