Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Vliegen op Innsbruck binnenkort weer mogelijk

Wintersportredacteur

Nadat Oostenrijk vorige week haar grenzen opende voor veel Europese landen, komt ook het luchtverkeer langzaam weer op gang. Vanaf vandaag zullen de eerste passagiersvluchten landen en opstijgen vanuit Innsbruck. Vanaf begin juli kun je ook vanuit Nederland weer vliegen op de luchthaven.

Vanmiddag eerste vlucht

Door de coronacrisis heeft het luchtverkeer lang stilgestaan. Gelukkig komt daar voor Innsbruck vanaf vandaag verandering in. Vanmiddag, rond 14.00 uur, wordt het eerste vliegtuig vanuit Wenen verwacht. Het normale ritme komt in juli langzaamaan weer op gang. Vanaf die maand zullen steeds meer vliegtuigen landen en opstijgen in Innsbruck.

Vliegen van Nederland naar Innsbruck

Transavia biedt vanaf juli wekelijks vluchten aan naar Innsbruck. Twee keer per week, op woensdag en zondag, vertrekt er een vliegtuig vanaf Amsterdam naar de luchthaven. Op Eindhoven en Rotterdam/Den Haag moet je nog even wachten. Het luchtverkeer naar Innsbruck wordt vanaf deze luchthavens pas in december weer hervat.

Sinds mei is vliegen op Salzburg weer gedeeltelijk mogelijk. Nog niet zoals het was, maar het begin is er. Vanuit Nederland zijn er voorlopig geen vluchten beschikbaar naar Salzburg. Ook hiervoor moet je wachten tot december.

Op wintersport met het vliegtuig naar Oostenrijk

Steeds meer mensen kiezen voor een wintersport met het vliegtuig naar Oostenrijk. Naast Innsbruck kun je ook vliegen op Salzburg. In de buurt van beide luchthavens liggen meerdere skigebieden. Ben jij van plan om aankomende winter met het vliegtuig op wintersport te gaan? Het loont om nu alvast even te kijken naar de aanbiedingen. In de tweede week van de kerstvakantie boek je een retourtje van Amsterdam naar Innsbruck vanaf € 87 euro per persoon (maandag – zondag, exclusief skimateriaal). Ook in januari en februari kun je goede deals van onder de € 100,- scoren. Check hier alle aanbiedingen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in