Nieuwsalert per mail ontvangen

Vind je ski’s terug in de poeder met RESQSKI

De eerste off-piste skiër die nog nooit naar een ski heeft gezocht in de poeder moet nog geboren worden. Nadat je ski bij een crash uitklikt kan die tot wel 10 meter onder de sneeuw doorschieten. En op de één of andere manier gaat ‘ie altijd de andere kant op dan je verwacht. Met een beetje mazzel heb je de ski binnen een paar minuten gevonden, maar na uren zoeken zit er helaas niets anders op dan te wachten tot de lente. Toch best zonde van je nieuwe latten ter waarde van €800,-. Met de nieuwe uitvinding ‘RESQSKI’ zijn je ski’s gemakkelijk terug te vinden.

RESQSKI bestaat uit twee zenders en een ontvanger. De twee zenders kun je direct uit de doos op je ski’s plakken en de ontvanger neem je mee in je zak. Verlies je een ski, dan kun je op de ontvanger de ski instellen die je kwijt bent en die zoeken met behulp van geluid en licht. Hoe dichter je bij de ski komt, hoe sneller het apparaatje gaat piepen en hoe dichter het licht op de ontvanger bij de kleur groen komt. Simpeler kan het niet.

De ski-zoeker werkt op basis van radiofrequenties en heeft een zoekrange van 30 meter ver en 1 meter diep. Een verloren ski moet dus zo gevonden zijn. Het prijskaartje dat eraan hangt is €129,95. Vrij prijzig, maar als je het afzet tegen een prijs van een ski valt het weer mee. Het product is in Nederland voorlopig alleen nog maar te verkrijgen via de webshop van de importeur. Volgend jaar zie je de skiredders waarschijnlijk ook in de winkel.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in