Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vijf tips om zo goedkoop mogelijk van een wintersportvakantie te genieten

Wintersportredacteur

Ski- en snowboardvakanties staan bekend als een luxe keuze, maar wintersportliefhebbers hoeven niets te missen – er bestaan altijd manieren om zelfs met een beperkt budget van een fijne vakantie in de bergen te genieten. Ski Horizon, experts in skivakanties, geeft de beste tips. In dit artikel zult u meer te weten komen over hoe u op de meest goedkope manier op skivakantie kunt gaan. Het hoeft namelijk niet altijd duur te zijn….!   

1.     Reizen – wees zo flexibel mogelijk en plan vooruit

Als u flexibel bent wat betreft de datum en vooruit kunt plannen, dan is het mogelijk om werkelijk goede koopjes te vinden op vluchten vanaf Schiphol (gelukkig de centrale luchthaven op het Europese vasteland) naar vlieghavens nabij de belangrijkste skigebieden – Genève, Milaan, Turijn, enz. Volgens Ski Horizon kunnen de beste prijzen vaak 6-8 weken vóór vertrek gevonden worden, of net voordat u op reis gaat, maar dan alleen als u bereid bent het risico te nemen om op het laatste nippertje te boeken.

2.       Soort verblijf – kunt u een groep bij elkaar krijgen?

De besparingen op dit punt hangen af van de grootte van uw groep. Grote groepen kunnen de beste kortingen krijgen, aangezien u dan de optie heeft om een chalet te boeken waar maaltijden niet in de prijs zijn inbegrepen en u zelf voor het eten kunt zorgen. Het kan op het eerste gezicht duur lijken als u naar de weekprijs kijkt, maar als u dat door 10 of 12 deelt, kan het juist heel redelijk uitpakken.

Als u met een kleinere groep reist of met z’n tweeën is het volgens Ski Horizon voor u goedkoper om in een hotel te verblijven.

3.       Kies uw land

  • Andorra – een zeer klein land; de goedkoopste optie in West-Europa
  • Italië – waar voor uw geld en prima eten. Onze tips: Cervinia en Sestriere
  • Oostenrijk – meer waar voor uw geld dan u misschien denkt. Probeer Mayrhofen en Saalbach
  • Zwitserland – over het algemeen duur, maar we kunnen Engelberg aanbevelen
  • Frankrijk – niet zo goedkoop, maar probeer eens het Portes du Soleil gebied of waarom niet de Franse Pyreneeën?

 4.       Bespaar geld door vooraf te boeken

Dit is echt de sleutel om geld te besparen. De grootste besparing op dit punt betreft skiuitrusting. Als u uw skiuitrusting ter plekke reserveert, betaalt u extra. Ski Horizon raadt u sterk aan om uw skiuitrusting van tevoren online te boeken via websites zoals Snow Rental.

5.       Doe wat de plaatselijke bevolking doet…

Waar gaat de plaatselijke bevolking zelf skiën? Als u bereid bent een stukje te rijden, kunt u in plaatselijke gidsen verborgen juweeltjes aantreffen die slechts op korte afstand gelegen zijn van de plek waar u verblijft. En omdat dit doorgaans betekent dat het een kleiner skigebied betreft, zijn de skipassen (één van de grootste vakantie-uitgaven) een stuk goedkoper.

Wij hopen dat u een geweldige skivakantie zult hebben.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in