Nieuwsalert per mail ontvangen

Vignet Oostenrijk 2018: kleur en prijzen bekend

vignet oostenrijk 2018

Het teken dat het einde van het jaar weer nadert is dat we weer moeten nadenken over het wintersportvignet van komend jaar. Vandaag werden de prijzen en de kleur van het Oostenrijkse vignet bekend gemaakt. Hij is kersenrood en is 1 procent duurder dan vorig jaar.

Als je op vakantie gaat met de auto en daarbij over de Oostenrijkse snelweg rijdt, ben je verplicht een vignet te kopen. Dat was tot op heden altijd een fysieke sticker, maar voor 2018 kun je ‘m ook digitaal kopen.

Informatie Vignet Oostenrijk 2018

Het vignet voor de Oostenrijkse snelwegen is dit jaar zoals verwacht weer iets duurder geworden. Betaalde je in 2017 nog 86,40 euro voor een jaarvignet, dit jaar is daar 1 procent bovenop gekomen. Een jaarvignet koop je in 2018 dan ook voor 87,30 euro. Alle informatie over het nieuw vignet en de prijzen voor 10 dagen of twee maanden vind je op onze pagina Vignet Oostenrijk 2018.

Vignet Oostenrijk 2018

Digitaal vignet Oostenrijk

Dit jaar is het eerste jaar dat Oostenrijk het digitale vignet introduceert. Als je daarvoor kiest hoef je geen sticker meer op je raam te plakken, maar wordt op basis van je kenteken gecontroleerd of je een vignet hebt aangeschaft. Net zoals de fysieke vignetten worden ook de digitale vignetten met behulp van camera op de snelweg gecontroleerd.

Oostenrijk introduceert digitaal vignet

Politie controleert niet meer

Tot dit jaar was ook de politie aangewezen om te controleren op het aanwezig zijn van een vignet. Mede omdat er nu ook digitale vignetten gebruikt gaan worden, controleert de politie niet meer op het vignet. Dat doet enkel nog de ASFINAG, de beheerder van de Oostenrijkse snelwegen.

Oostenrijkse politie controleert niet meer op vignet

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in