Nieuwsalert per mail ontvangen

Vier generaties handschoenen van Hestra

Het handschoenenmerk Hestra is een van de bekendste merken in de skiwereld. Per jaar komen er meer dan twee miljoen paar uit de fabriek in Zweden rollen. Het merk staat voor de hoogste kwaliteit, al jaren. Het is een echt familiebedrijf met een rijke geschiedenis sinds 1936. 

In 1935 verhuisde boer Martin Magnusson met zijn vrouw en kinderen naar het Zweedse dorpje Hestra. Omdat Martin aan astma leed moest hij op zoek naar een nieuwe manier om geld in het laatje te brengen voor het gezin. Vanwege zijn ervaring in de bosbouw wist hij hoe belangrijk goede handschoenen waren. Een business idea was geboren.

In 1936 startte Martin met het produceren van handschoenen voor houthakkers en boeren in de Hestra regio. Het eerste paar handschoenen werd gemaakt van slijtvast geitenleer voor de handpalm met warm wol achterop de hand. In hetzelfde jaar opende een nieuwe slalom piste in Hestra, waar toeristen vanuit de hele omgeving de latten onder bonden. Twee van de meest fervente skiërs waren echter de twee zoons van Martin. Het duurde dus ook niet lang voordat de eerste skihandschoenen, van hetzelfde slijtvaste leer, gemaakt werden. Dankzij het skitoerisme verspreidde de naam Hestra zich.

Jaren later in 1960 waren het Lennart, Lars-Olof en Göte die de zaak overnamen van hun vader. In die tijd nam het downhill skiën een toevlucht in Zweden. De Zweed Ingemar Stenmark was op dat moment volksidool, met uitzonderlijke prestaties in de internationale skisport én blauw-gele Hestra handschoenen. Dankzij de sportprestaties van Stenmark wilde iedereen opeens Hestra, waardoor het bedrijf een flinke lift kreeg.

Hestra wintersport handschoenen

Tot op de dag van vandaag blijft het bedrijf gestaag groeien en werken er drie generaties met plezier aan jouw handschoenen. In 1991 namen de zoons van Lars-Olof Hestra over, Claes en Svante Magnusson. En hun vier zoons werken samen met opa nog dagelijks in het familiebedrijf. Er is in 79 jaar veel veranderd, maar de favoriete materialen van Hestra zijn nog steeds leer en wol en de passie voor het skiën is eveneens onveranderd.

Mocht je Hestra in de toekomst overwegen als het gaat om skihandschoenen, dan weet je in ieder geval dat de handschoenen gemaakt door mensen met dezelfde passie als jij.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in