Nieuwsalert per mail ontvangen

Vier doden en vijf personen nog begraven in lawine Tignes

In Tignes heeft zich vanmorgen een drama afgespeeld. Een grote lawine heeft een groep skiërs meegenomen. In eerste instantie lagen er negen personen onder de lawine. Hiervan zijn op dit moment al vier personen overleden en de reddingsdiensten zijn nog op zoek naar vijf andere mensen. De kans dat deze het ongeluk hebben overleefd is klein volgens de lokale media.

Medewerkers zagen lawine

Om 10.35 alarmeerden de medewerkers van het bergstation de reddingsdiensten, toen zij de lawine zagen gebeuren. Zij zagen direct dat er een groep skiërs bij betrokken was. Op dit moment wordt er nog gezocht naar vijf personen, die naar alle waarschijnlijkheid het ongeluk ook niet overleefd hebben. Skileraren en personeel van het skigebied helpen bij de zoektocht naar de slachtoffers.

Video van reddingsactie


Avalanche à Tignes : quatre morts, cinq… von ledauphinelib

Dodelijkste lawine

De dodelijkste wintersportlawine van Frankijk tot op heden dateert van 18 januari 2016, toen elf soldaten tijdens een training te maken kregen met een lawine. Hierbij overleden in totaal zes personen. Het lijkt erop dat dit nu de dodelijkste lawine wordt. De groep die vanmorgen in de lawine terechtkwam was naar verluid in aanwezigheid van professionals.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in