Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie

VIDEO: Zo maak je zelf een skilift in de achtertuin

Wintersportredacteur

Heb jij een mooi heuveltje in de achtertuin liggen? Of ken je een mooie heuvel in de buurt waar nog niets mee gedaan wordt? Waarom bouw je geen eigen skilift? Deze video laat je precies zien hoe het moet.

Een skilift in de achtertuin is een droom van veel wintersporters. De meest voor de hand liggende optie om die droom te realiseren is verhuizen naar de Alpen, maar er is er nog één. Het is namelijk mogelijk om zelf een skilift te bouwen in je achtertuin.

Doe-het-zelf skilift

In deze video laat ‘The Timber Frame Guy’ je zien hoe je zelf een touwlift maakt. Je ziet ze niet zoveel meer in de Alpen, maar je kent ze vast nog wel. Natuurlijk heb je wel een heuvel nodig, anders brengt de touwlift je niet omhoog. En een beetje sneeuw zou ook fijn zijn, anders kun je niet lekker glijden. Oftewel, erg nuttig is zo’n skilift in Nederland niet. Maar het blijft leuk om te zien hoe je zelf een lift maakt met behulp van onder andere een tractor. Wij wensen je heel veel succes met de bouw. Stuur je ons even een fotootje ervan?

Een skilift in de achtertuin

Zoals ik al zei heb je maar weinig aan een skilift in de achtertuin in Nederland, behalve als je ‘m op een andere manier inzet. Zo bouwde mijn oom bijvoorbeeld een prachtig zitje in z’n achtertuin van een Oostenrijkse stoeltjeslift. Heerlijk om in de skilift de zonder onder te zien gaan!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in