Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: stoeltje valt van skilift in skigebied, drie mensen gewond

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Afgelopen weekend gebeurde er een bizar ongeluk bij een skilift in het skigebied Thredbo in Australië. Drie wintersporters raakten gewond toen het stoeltje van de stoeltjeslift waar ze inzaten naar beneden stortte. Hoe dit kon gebeuren? Een grote windvlaag is volgens de laatste berichten uit de media en het skigebied de oorzaak van dit ongeluk. Dit is niet het eerste incident waarbij een stoeltje loskomt van de kabel in het bekende skigebied.

Ongeluk bij skilift in Australië

Afgelopen zaterdag rond 14.20 uur zorgde een grote windvlaag voor een bizar ongeluk in het skigebied Thredbo in Australië. Een stoeltje van de lift Kosciuszko raakte los en viel samen met de drie inzittenden naar beneden. Het ongeluk gebeurde bijna aan het einde van het lifttraject. Uit een bericht van Unofficial Networks blijkt dat de wind op het moment van het ongeluk 65 kilometer per uur was. Drie mensen raakten gewond door de val. Twee vrouwen zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht na het ongeluk. Waarschijnlijk zijn ze gewond geraakt aan hun rug. De derde betrokkene was een man, hij is gewond geraakt in zijn gezicht. Naar verluid verkeert niemand van de slachtoffers in levensgevaar.

Tweede incident in vijf jaar

In dit Australische skigebied hebben eerder incidenten plaatsgevonden. In 2019 gebeurde er een zelfde soort ongeluk bij de stoeltjeslift Gunbarrel. Toen raakte er één persoon lichtgewond. Na het ongeluk dit weekend is er een onderzoek gestart in Thredbo door SafeWork NSW en individuele experts. De Kosciuszko skilift is een van de langste trajecten in Australië en de lift is al in bedrijf sinds 1990. Op zondag was de skilift gewoon weer in bedrijf.

Bizarre beelden

Bekijk hieronder de bizarre beelden van het ongeluk in Thredbo.

Lees ook: Bijzonder skiseizoen in Australië: veel sneeuw

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in