Nieuwsalert per mail ontvangen

VIDEO: Man racet met auto over verlaten pistes

Wintersportredacteur

Alle skigebieden in de Alpen zijn inmiddels gesloten. Het coronavirus heeft de wintersportwereld flink in haar greep en het is verschrikkelijk dat we nu niet meer kunnen skiën. Uiteraard zijn er altijd mensen die daar iets anders op verzinnen. Zoals deze man bijvoorbeeld, die afgelopen weekend keihard over de verlaten pistes scheurde met z’n Audi.

Racen op de piste

“Als we niet met ski’s de piste op kunnen, dan doen we het maar op een andere manier!” Dat moet een Zwitserse man hebben gedacht toen hij zijn Audi startte in skigebied Hoch Ybrig. Op hoge snelheid racet hij over de verlaten pistes. Mensen die nog wel in het skigebied aanwezig waren, legden dit bijzondere tafereel vast.

Boos

Helaas heeft de man er niet lang van kunnen genieten. Veel mensen waren het niet eens met zijn actie en waarschuwden de politie. Een 50-jarige toerskiër vond het zelfs ronduit asociaal. De politie was al na zo’n 5 minuten aanwezig. Benieuwd naar de racebeelden? Bekijk dan onderstaande video.

Lees ook: vliegtuig landt plotseling op verlaten skipiste

Normaalgesproken veel rustiger

Hoch Ybrig is een rustig en idyllisch skigebied in Zwitserland, vlakbij Zürich en Luzern. Vanaf Utrecht is het slechts 844 km rijden en dat is voor veel mensen een ideale afstand. Normaal gesproken, ook als de liften draaien, is het hier een stuk rustiger dan in andere skigebieden. De grote menigte heeft Hoch Ybrig nog niet ontdekt en dat betekent dat je in alle rust kunt genieten van de prachtige natuur en ruim 50 km aan pistes.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in