Nieuwsalert per mail ontvangen

Video: leuke weetjes over skikleding

Wintersportredacteur

Ga je voor het eerst op wintersport? Dan is het prima om skikleding van vrienden of familie te lenen. Ben je daarna besmet met het wintersportvirus? Dan is het echt veel fijner om eigen skimateriaal aan te schaffen. Maar waar moet je dan allemaal op letten? En wat houden al die moeilijke kledingtermen in?

Frank ging op onderzoek uit. Bij medewerkster Sandra van Intersport Twinsport Megastore Hengelo verzamelde hij allerlei leuke weetjes over skikleding. Bekijk de video en lees snel verder!

Contactgegevens Intersport Twinsport Megastore Hengelo

Is duur nou echt beter?

Het verschil tussen een dure ski-jas en een goedkope ski-jas is duidelijk te merken. Denk aan de pasvorm, de isolatie (warmte) en de buitenste laag (waterkolom). Een dure merkjas met allerlei functionaliteiten is natuurlijk ontzettend fijn, maar als je maar één week per jaar naar de sneeuw gaat, is dat echt niet nodig. Dan is een minder dure jas ook prima!

In drie lagen kleding de piste op

Wil je het lekker warm hebben op koude dagen en iets minder op warme dagen? Kies dan voor het bekende 3-lagen systeem. De eerste laag is thermokleding. Deze houdt je niet alleen lekker warm, maar ook droog bij transpiratie. De tweede laag is voor isolatie (warmte), bijvoorbeeld een skipully. Valt het wel mee met de temperatuur en heb je het erg warm? Trek deze laag dan lekker uit! Tot de derde laag behoren de skibroek en jas.

Skisokken of gewone sokken?

Sandra legt uit dat het belangrijk is om echte skisokken te dragen als je gaat skiën. Deze zijn niet alleen langer dan gewone sokken, maar bieden ook versteviging en zorgen ervoor dat je voeten lekker warm blijven. Laat die enkelsokjes dus maar lekker in je koffer zitten!

Waterkolom?

Bij ski-jassen wordt altijd maar gesproken over de waterkolom, maar wat is dat nou precies? Sandra legt uit dat dit te maken heeft met de waterdichtheid van de stof. De waterkolom van ski-jassen moet minimaal 5000 zijn.

Alle Intersportspecialisten in Nederland

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in