Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: grootschalige lawine in Frans skigebied

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Gisteren ging er rond 11.15 uur een grote lawine af in het Franse Orcières. Op een van de hoogste pieken begon het sneeuwdek te schuiven. Gelukkig raakten er geen wintersporters gewond. Verschillende vakantiegangers hebben de lawine vastgelegd op beeld.

Grootschalige lawine

In Orcières in de Haute-Alpes in Frankrijk is gisteren een grote lawine naar beneden geschoven. Rond 11.15 ontving de bergreddingsdienst in het skigebied de melding van de lawine. Meteen kwamen de hulpdiensten in actie om te controleren of er mensen betrokken zijn geraakt bij de lawine. Na een zoektocht met onder andere lawinehonden zijn er geen slachtoffers gevonden. De lawinegevarenschaal stond gisteren op niveau 3 van de 5 in de regio. Dit betekent een aanzienlijke kans op lawines.

Hoog lawinegevaar

Sinds dit weekend zien we ook weer meerdere meldingen van lawine-ongelukken in de bergregio’s. Al sinds vrijdag geldt in delen van de Alpen het lawinewaarschuwingsniveau 4 van 5.

› Vier toerskiërs overleden in Frankrijk na lawine
› Skileraar en kind in lawine op Hintertuxer Gletscher

Bekijk de beelden

Jeetje, wat zou jij doen als je zo een grote lawine zou zien op je skidag? Gelukkig is er niets ernstigs gebeurd in het skigebied en heeft de lawine de gemarkeerde pistes niet bereikt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in