Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oliver Godbold / Red Bull Content Pool

VIDEO: extreem speedriden boven Avoriaz

Wintersportredacteur

Ga er maar even lekker voor zitten deze vrijdagmiddag, want we hebben een heerlijke video voor je. Dit keer is het professioneel speedrider Valentin Delluc die je mond open laten zakken van verbazing. Wat een ontzettend vette video van Red Bull is dit!

In de video zie je een van ’s werelds beste speedriders – een sport dat een combinatie is van paragliden en kitensurfen, maar dan met ski’s en van een berg af – een aantal belachelijke stunts doen boven het Franse Avoriaz. En dat is het bekijken waard.

Valentin Delluc

De speedrider deed aan freeriden en paragliden, toen hij besloot de twee sporten te combineren. De getalenteerde durfal werd toen snel een van de beste sporters in zijn domein. Je kent ‘m wellicht al van wat oudere video’s. In 2014 schreven wij al over hem toen hij ging speedriden over een liftkabel. Dat doet hij in zijn nieuwste video dubbel en dwars over.

Zweven tussen de gebouwen in Avoriaz (© Oliver Godbold / Red Bull Content Pool)
Een backflip tussendoor (© Oliver Godbold / Red Bull Content Pool)

Speedriden in Avoriaz

Voor de video van Red Bull is de trukendoos opgemaakt en leeggehaald, want de ene naar de andere verbazingwekkende truc komt voorbij. Skiën op liftkabels, daken, vliegen door een tunnel, noem het maar op en je ziet het in deze productie van het energiedrankmerk. Veel kijkplezier!

Bekijk de video ➡️

Grinden over de liftkabel (© Oliver Godbold / Red Bull Content Pool)

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in