Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: eland zorgt voor chaos in Amerikaans skigebied

© Pixabay

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Amerikaanse skigebieden zijn elanden geen vreemden. Maar, meestal houden ze afstand van de wintersporters en komen ze niet de piste op zoals onlangs in Jackson Hole Mountain Resort. ABC News deelt een video van een eland die over de piste rent tussen de wintersporters door.

Eland op de piste

Wat zou jij doen als er een eland op je afgerend komt? De wintersporters in het skigebied Jackson Hole Mountain Resort in Wyoming kregen ermee te maken. Doorgaans rennen elanden niet zomaar, dit doen ze alleen als ze zich bedreigd voelen. Wat er precies voor de start van deze video gebeurd is weten we niet, maar blijkbaar voelde de eland zich niet veilig. Volgens experts zijn elanden erg territoriaal, het kan zijn dat de groep met wintersporters te dichtbij kwam.

Bekijk de video

Poeh, een spannende situatie voor zowel de wintersporters als het dier!

Wat te doen bij een ontmoeting met een eland op de piste?

Volgens het nieuwsbericht kun je, als je ooit in een dergelijke situatie terechtkomt, het beste de eland zo veel mogelijk ruimte geven. Vermijd confrontatie met het dier en als het je lukt, probeer dan te schuilen achter bijvoorbeeld een boom. Kom je in botsing met een eland, dan kun je het beste jezelf als een balletje oprollen en je hoofd beschermen.

Lees ook: Zo is het om te skiën in Wyoming in Amerika

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in