Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Video: dit is waarom je niet van gesloten pistes moet skiën

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Bizarre beelden uit de Zillertal Arena van afgelopen woensdag! Een wintersporter glijdt in hoge snelheid van de dalafdaling naar Zell am Ziller. Het is druk op de piste, er heerst paniek en dat allemaal terwijl de afdaling eigenlijk gesloten was op afgelopen dagen. De Zillertal Arena waarschuwt nu voor gevaarlijke situaties, de piste is niet voor niets gesloten!

Gesloten pistes

Door de milde omstandigheden van de laatste weken in de skigebieden zijn enige pistes gesloten. Dit wordt gedaan om de wintersporters te behoeden voor eventuele gevaarlijke situaties. Ook de dalafdaling in Zell am Ziller, piste nummer 10, in de Zillertal Arena was gesloten de afgelopen dagen. Ondanks de sluiting, hebben toch vele vakantiegangers geprobeerd af te dalen. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties op de ijzige piste. Op de video zie je door de omstandigheden ook veel wintersporters die te voet aan de zijkant van de piste afdalen. Andere proberen houvast te vinden op de dalafdaling en eentje glijdt met hoge snelheid naar beneden.

De video

Reactie van de Zillertal Arena

De directeur van de Zeller Bergbahnen reageert op de video die viraal gaat op social media in de Tiroler Tageszeitung. Volgens Franz Kranebitter is de afdaling deze winter nog helemaal niet open geweest. De piste wordt gebarricadeerd met netten een een bord, maar sommige skiërs negeren de afsluiting. “Sommigen zien de sneeuw op de piste en stellen dat afdalen wel kan”. De afdaling is erg steil en zelfs met goede omstandigheden een uitdaging voor wintersporters. Nu is het plan om maatregelen te nemen om zo te voorkomen dat nog meer wintersporters de gesloten afdaling kunnen nemen.

Ter waarschuwing deelde de Zillertal Arena ook nog deze video op TikTok:

@myzillertalarena ⚠️ 𝐀𝐂𝐇𝐓𝐔𝐍𝐆! Wir weisen darauf hin, dass die Talabfahrt Piste Nr. 10 in Zell am Ziller aktuell noch geschlossen ist 🚫❗️ Wir haften für keine Unfälle auf gesperrten Pisten! 🚨 Alle weiteren Talabfahrten in der Zillertal Arena sind geöffnet. Bitte beachtet die Absperrungen und Anweisungen unseres Pistenpersonals ☝🏼❕ #myzillert#myzillertalarenalarena #zellamziller #hinweis #attention #talabfahrtgesperrt ♬ Originalton – myzillertalarena

Je bent gewaarschuwd

Niet alleen in de Zillertal Arena is het verstandig om de aanwijzingen van het skigebied te volgen. Een gesloten piste is niet voor niets gesloten. Of het nu vanwege slechte omstandigheden is of omdat de piste wordt geprepareerd, op een gesloten piste ski je niet. Je bent dus gewaarschuwd.

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in