Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

VIDEO: De Diavolezza gletsjer wordt uitgepakt voor komende winter

Wintersportredacteur

De zomervakantie is voorbij en de skigebieden maken zich langzaamaan klaar voor de winter. Het winterseizoen lijkt nu misschien nog ver weg, maar de eerste gebieden gaan vanaf september al open. Zo ook de Diavolezza gletsjer, onderdeel van het Zwitserse skigebied Diavolezza 2978. De gletsjer is voor de zomer ingepakt om de sneeuw te behouden en nu is het tijd om ‘m weer uit te pakken. Hoe dat eruitziet?

Gletsjer gaat in wintermodus

Dat gletsjers ’s zomers worden ingepakt, is inmiddels niets nieuws. Er worden speciale doeken over de sneeuw gelegd, die de sneeuw zoveel mogelijk beschermen tegen de warmte van de zon. Maar aan het eind van de zomer moeten die doeken er ook weer van af. De Diavolezza gletsjer is er vroeg bij dit jaar: voor de eerste sneeuwval moeten de doeken namelijk weg zijn. Zo kunnen ze het jaar erna weer opnieuw gebruikt worden. Hoe dat eruit ziet, zie je in onderstaande video. Vanaf 17 oktober is de gletsjer weer geopend voor wintersport.

Diavolezza: preparing for the upcoming winter

Wir bereiten uns für den nächsten Winter vor, indem wir das Vlies vom Gletscher entfernen.Damit das Vlies jedes Jahr wieder eingesetzt werden kann, entfernen wir es vor dem ersten Schneefall 🌨Übrigens: am 17. Oktober ist der erste Skitag auf der Diavolezza! ⛷

Gepostet von Diavolezza Lagalb am Freitag, 28. August 2020

Skiën op de Diavolezza gletsjer

De Diavolezza gletsjer is onderdeel van het skigebied Diavolezza 2978, dat verbonden is met Corvatsch en Lagalp. In totaal heb je hier toegang tot 350 km aan geprepareerde pistes, waarmee het één van de grootste skigebieden van Zwitserland is. Daarnaast is ook toerskiën en freeriden erg populair in de regio en worden er verschillende excursies georganiseerd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in