Nieuwsalert per mail ontvangen

VIDEO: 87-jarige man heeft collectie van ruim 60 paar ski’s

Wintersportredacteur

Helaas gaan ski’s niet oneindig lang mee. Eens in de paar jaar zijn ze nou eenmaal aan vervanging toe. Ook voor de 87-jarige Canadees uit de video hieronder gold dat hij af en toe een nieuw paar ski’s moest kopen. Maar in plaats van dat hij zijn oude verkocht, doneerde of weggooide, heeft hij ze allemaal bewaard. Inmiddels heeft hij een eigen skikelder met alle ski’s die hij ooit heeft gekocht. 

Ruim 82 jaar ervaring

George Raham skiet al ruim 82 jaar. Je begrijpt wel dat hij heel wat ski’s zal hebben versleten in die tijd. Waar veel mensen hun oude ski’s doorverkopen of weggooien, heeft Raham al zijn ski’s bewaard. Inmiddels heeft hij ruim 60 paar ski’s verzameld. Hij heeft zelfs een eigen skikelder in zijn huis. Je kunt het bijna een museum noemen, want er staan tussen ski’s in van ruim honderd jaar oud inclusief originele leren bindingen. Alle ski’s hebben een bepaalde herinnering voor Raham. Zo herinneren ze aan een bepaalde vakantie of speciale bestemming.

Collectie

De ski-collectie van Raham bestaat uit veel verschillende soorten ski’s. Er staat bijvoorbeeld ook een paar afdalingski’s tussen van 223 cm waarmee hij de afdaling van Lake L0uise heeft geskied. Klein detail: hij was toen ruim 60 jaar oud en skiede met meer dan 90 km/h naar beneden. Daarnaast heeft hij ook zijn eerste paar ski’s nog bewaard. Toen hij vijf jaar was kreeg hij zijn eerste paar ski’s. Die ski’s waren toen al oud, moet je nagaan nu we 82 jaar verder zijn. Een ander uniek paar in zijn verzameling, is het eerste paar met staalkanten. Deze heeft hij net na de tweede wereldoorlog gekocht, dus ook deze zijn al ruim 70 jaar oud.

 

87 jaar en nog steeds fit op de piste

Voor degenen die denken dat de Canadees inmiddels is gestopt met skiën, fout gedacht! Graham skiet namelijk nog steeds en hij geeft zelfs aan dat hij beter kan skiën dan kan lopen. Met een huis vlak bij de Rocky Mountains is dat natuurlijk ook niet zo gek. Inmiddels heeft hij geleerd dat het beter is om veilig van de piste af te komen in plaats van alleen hard. Maar nog steeds staat hij jaarlijks veel op de ski’s. Wij moeten nog maar zien of we op 87-jarige leeftijd nog steeds kunnen skiën.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in