Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Video: 7-jarige skiet extreem steile afdaling

© Jackson Hole Mountain Resort

Wintersportredacteur

Als ouder ben je extreem trots als je kind op ski’s de piste afglijdt. En natuurlijk ook ontzettend blij als je de liefde voor de wintersport hebt kunnen overbrengen op de kleine. Wat dan nog mooier is, is als je kind er ook nog eens goed in blijkt te zijn. Maar misschien is er zoiets als te goed, want bij elke ouder zou toch het hart in de keel zitten als je jouw kind ziet doen wat deze 7-jarige in de video doet.

Corbet’s Couloir

De 7-jarige meid in de video, “Q”, skiet in de afdaling die luistert naar de naam Corbet’s Couloir. Dat is een van de steilste pistes ter wereld, met een angstaanjagende start van de afdaling, waar de helling bijna verticaal is. Na het eerste stuk wordt de piste wel wat vlakker, maar hij blijft steil en smal. Hij wordt dan ook niet voor niets als ‘double black diamond’ aangegeven, wat het moeilijkste niveau piste in Noord-Amerika is. De afdaling in het skigebied Jackson Hole werd voor het eerst in 1967 geskied en staat sindsdien op de bucket list van veel ervaren skiërs.

Zwetende handen

In de video zie je de eerste keer dat de jonge Q Corbet’s Couloir naar beneden skiet. Alhoewel je ziet dat het niet de eerste keer is dat de jongedame op de ski’s staat, kun je jezelf wel voorstellen dat papa en mama nogal zweethanden hadden toen ze haar zagen gaan. Wat tof!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in