Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vervanging Streuböden gondel in Fieberbrunn in de zomer van 2024

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In Fieberbrunn liggen er plannen op tafel voor de vervaging van de Streuböden en Lärchfilzkogel gondels. Volgens de laatste berichten is de renovatie van de oude gondelbaan uit 1991 nu officieel. Er komen nieuwe, moderne gondels in 2024 bij de lift naar de Lärchfilzkogel. Wat alle nieuwe plannen inhouden?

Vervanging Streuböden gondel in Fieberbrunn

Wat er allemaal gaat veranderen in Fieberbrunn? Alledrie de stations van de gondelbaan Streuböden en Lärchfilzkogel worden vernieuwd, wel blijven deze op ongeveer dezelfde plek. Het midden- en bergstation komen allebei lager dan de huidige gebouwen in de nieuwe plannen. Zo zijn ze minder zichtbaar in het berglandschap van Fieberbrunn. Daarnaast wordt het middenstation volledig barrièrevrij zodat het toegankelijk is voor iedereen. De gondels zijn volgens de huidige plannen 10-persoons en afkomstig van firma Doppelmayr. Aldus de laatste planning zal de bouw starten in de zomer van 2024 en tijdens het winterseizoen 2024/2025 is de lift dan weer in bedrijf.

Grote vernieuwing

Als je al eens in Fieberbrunn bent geweest, dan heb je waarschijnlijk ook al eens in een van de gondels naar de Lärchfilzkogel gestaan. Ja, in deze old school gondels zaten nog geen stoeltjes maar moest je gewoon staan als sardientjes. De gondels waren ook niet verspreid, zoals bij de meeste gondels, over het hele traject maar gebundeld. Op elk kwart van de liftkabel hingen vier gondels bij elkaar. Deze draaiden parallel aan elkaar en je moest dus vaak wachten op een plekje in de gondel. Na 30 jaar komt er een nieuw design!

Oude gondels naar het buitenland

Volgens het bericht van MeinBezirk.at worden de gondels van de oude Streuböden lift verkocht in het buitenland. De gondels kun je (als alle plannen goedgekeurd worden) in de toekomst in een skigebied in Canada en in Madagaskar vinden.

Feiten & cijfers van de vernieuwde Streuböden gondel in Fieberbrunn

De kwaliteit en de capaciteit van de oude gondel uit 1991 worden flink verhoogd met deze nieuwe lift. De update is ook noodzakelijk en gunstig voor de steeds drukker wordende zomers in het skigebied. Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is namelijk een geliefde plek voor onder andere mountainbikers. In de nieuwe Streuböden gondel in Fieberbrunn kunnen bikers in de toekomst met veel gemak de berg op.

  • Soort lift: gondel
  • Aantal personen per gondel: 10
  • Lengte traject: 1313 meter
  • Hoogteverschil: 806 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 8:50 minuten
  • Capaciteit: 2500 personen per uur

››› Ook deze zomer wordt er gebouwd in het Skicircus, bekijk de laatste bouw-update van de Limberg 8er, die in Saalbach wordt gebouwd de komende maanden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in