Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vers laagje sneeuw voor Alpenlanden: witte dorpen

Wintersportredacteur

De verwachte sneeuw is gevallen. Het is wit in de Alpen en de sneeuw dwarrelt nog steeds naar beneden. Veel is het niet, maar het lijkt al wat meer op winter, wat tot nu toe nog niet het geval was. Kijk maar even mee naar de eerste plaatjes van vanochtend.

Over 2,5 week moet de lockdown in Oostenrijk opgeheven worden. Althans, daar gaan de Oostenrijkers vanuit als de cijfers dalen. Daarmee kunnen ook de skigebieden de deuren openen. Niet alle skigebieden openen al direct, maar de eerste meters kun je dan naar verwachting weer skiën. Het is dan wel nodig dat er sneeuw ligt en dat ligt er nu nog te weinig.

Welkom laagje

Het heeft alweer een tijdje niet goed gesneeuwd en behalve op de gletsjers en in een handjevol niet-gletsjer skigebieden is het nog erg groen in de Alpen. De sneeuw van vandaag is dan ook een welkom laagje. Wij genieten ervan en hopen op meer sneeuw!

Blijft de sneeuw liggen?

Het is natuurlijk de vraag of de sneeuw blijft liggen tot het seizoen weer start. Dat zal in de dalen niet het geval zijn, want het wordt weer iets warmer. Maar, goed nieuws: de komende week zullen de sneeuwkanonnen waarschijnlijk enkele nachten kunnen draaien. Een verdere sneeuwdump staat nog niet op het programma, maar we hebben dus ook nog even.

PS: in Zwitserland wordt er deze week al lekker geskied, kun je op de webcams zien van bijvoorbeeld Engelberg.

Wintersport inspiratie uit Zwitserland

De afgelopen winter hebben wij een skisafari door Zwitserland gemaakt. Daarbij bezochten we 9 verschillende skigebieden. Vandaag publiceerden we de onderstaande teaser op Facebook. Vanaf deze week zijn op YouTube ook de eerste afleveringen te zien. Zo kun je vanaf de bank toch alvast even genieten van de wintersport!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in