Nieuwsalert per mail ontvangen

Vermiste skiër na zes dagen en 4.600 km verderop gevonden

Wintersportredacteur

Een Canadese skiër verdween begin februari spoorloos na een dagje skiën. Hij was met zijn vrienden in het skigebied Whiteface Mountain een heerlijk dagje aan het skiën. Nadat hij en zijn vrienden afscheid namen bij de laatste afdaling werd hij niet meer gezien. Pas zes dagen later en 4.600 kilometer verderop werd hij gevonden. 

De brandweerman uit Toronto nam afscheid van z’n vrienden om nog één laatste afdaling te doen. Bij die afdaling bleef zijn tocht niet. Een grote landelijke zoekactie werd op touw gezet. Duizenden kilometers verderop werd hij enkele dagen later gevonden. In dezelfde kleding, met een nieuwe iPhone in z’n hand en vage herinneringen aan wat er was gebeurd.

Mega zoektocht

Meer dan 100 mensen zochten bijna 7.000 uur naar de vermiste skiër, helaas zonder resultaat. Zelfs Homeland Security en vier andere bekende instanties namen deel aan de zoektocht.

 

Raadsel

Uiteindelijk vond de 49-jarige vader op de luchthaven van Sacramento in een verwarde toestand. Hij kon zich maar weinig van zijn reis herinneren, behalve dat hij door een vrachtwagen was afgezet in de stad in Californië. Hij had nog steeds dezelfde skikleding aan. Hij had wel een nieuw kapsel. Hieronder de reis die hij heeft afgelegd, er vanuitgaande dat hij rechtstreeks is gereisd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in