Nieuwsalert per mail ontvangen

© Winterbergbus.nl

Verlenging A46 richting Winterberg vandaag geopend

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor de Winterberg-gangers! Vanaf vandaag kan er gebruik gemaakt worden van de verlenging van de A46 richting Winterberg. Daardoor ben je een stuk sneller op de plaats van bestemming.

Al jaren wordt er gewerkt aan een nieuw stuk snelweg op de A46. Aan de werkzaamheden is officieel een eind gekomen met de ingebruikname van de weg vandaag.

Minder files verwacht

De 5 kilometer extra snelweg zal een groot verschil moeten maken als het gaat om reistijd. De meeste files ontstonden in het eerste stuk dat binnendoor gereden moest worden. De vele stoplichten in de (onbekende) dorpen Velmede en Nuttlar zorgden hier voornamelijk op vrijdagmiddag en zaterdag voor opstoppingen.

Of het fileprobleem helemaal opgelost is? Nee, niet helemaal. Aan het eind van het verlengde stuk snelweg zullen ook stoplichten staan die op drukke dagen voor kleine files kunnen zorgen. Maar, deze files zullen lang niet meer zo erg zijn als eerst.

Skiles in Winterberg? Boek hier met hoge korting! >>>

Feestelijke opening

De verlenging werd vandaag feestelijk geopend, zoals je op onderstaande foto’s kunt zien. Uiteraard was de pers er ook bij. Marcel van Winterbergbus.nl stuurde de foto’s aan ons door.

Eerste rit over de weg

De eerste rit over de weg heeft vandaag al plaatsgevonden. Winterbergbus liet op Facebook live zien hoe de eerste rit eraantoe ging. Ga jij deze winter ook gebruik maken van de weg?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in