Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

World Cup Lake Louise verdwijnt officieel van de kalender in 2023/2024

Lake-Louise

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Al dagen staan er meerdere berichten in de media rondom de World Cup in Lake Louise. Er zijn geruchten dat deze wedstrijd, die al jarenlang op het programma staat, verdwijnt. Deze geruchten zijn nu bevestigd. Economische problemen zorgen voor het einde van deze iconische wedstrijd in Canada. Hoe dit precies zit?

Einde World Cup Lake Louise

Bij de vrouwen werd de World Cup Lake Louise al voor de bekendmaking van de officiële kalender van 2023/2024 geschrapt. Nu is bekend geworden dat de mannen ook niet gaan starten in de wintersportplaats dit jaar. Waarom? Er zijn financiële problemen bij de organisatoren van de twee wedstrijden. De FIS is gedwongen om het evenement op deze locatie te schrappen. De wedstrijden op 25 en 26 november, een afdaling en een super-G, zijn geannuleerd. Dit is het einde van de World Cup Lake Louise, na meer dan 40 jaar. Therese Brisson, de CEO van Alpine Canada, bevestigt dit in een verklaring:

“Helaas was de financiële financiering van de Lake Louise World Cup de afgelopen jaren moeilijk. We werken sinds vorig seizoen samen met verschillende belanghebbenden om oplossingen te vinden en ondanks enige vooruitgang hebben we geen tijd meer om de financiering rond te krijgen om het evenement voor het komende seizoen 2023-2024 te organiseren. We delen de teleurstelling van onze fans, en in het bijzonder onze skiërs, sponsoren en vrijwilligers. We willen al onze sport- en financieringspartners bedanken, inclusief de regeringen van Alberta en Canada, evenals de ongelooflijke vrijwilligers die dit evenement zoveel jaren hebben ondersteund.

We blijven ons inzetten voor een herensprintevenement in West-Canada en zullen onze aandacht richten op het vinden van oplossingen voor het seizoen 2024-2025 en daarna.”

Vervanging?

Waar de wedstrijden zullen plaatsvinden nu deze World Cup niet doorgaat, is nog niet duidelijk. Alternatieve plaatsen zijn lastig te vinden, de officiële planning ligt immers al een tijdje vast. Het Canadese Ministerie van Sport in nu betrokken en op zoek naar een alternatieve optie.

Al jarenlang een traditie

Sinds de jaren ’80 worden er al skiwedstrijden gehouden in Lake Louise. De wedstrijden zijn traditiegetrouw de aftrap voor de snelheidsonderdelen. Komend seizoen zou in de wintersportplaats de eerste super-G plaatsvinden voor de heren. Skiër Marco Odermatt juicht deze beslissing niet toe: “De piste is perfect om aan het begin van een seizoen in het raceritme te komen. Niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk. Bovendien is Lake Louise de enige World Cup-locatie waar alle atleten in hetzelfde hotel verblijven. Dit bevordert de samenhang in de skifamilie”, vertelde hij in een interview met Blick.

Elke winnaar krijgt in de Canadese wintersportplaats een cowboyhoed. Afgelopen seizoen werd Odermatt derde in tijdens zijn 100ste World Cup:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in