Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Verbod op sterke drank in Kitzbühel tijdens de Hahnenkamm-Rennen

© Tirol Werbung

Wintersportredacteur

Kitzbühel voert een nieuwe regel in voor het weekend van de Hahnenkamm-Rennen. In openbare ruimtes mag geen drank verkocht of geschonken worden met een alcoholpercentage hoger dan 10%. Ook het meenemen van eigen sterke drank is in het weekend van 19 tot en met 21 januari 2024 strafbaar. Dit alles heeft te maken met het feit dat de politie de afgelopen jaren in deze periode extra moest worden ingezet.

Hahnenkamm-Rennen in Kitzbühel

Januari staat in Kitzbühel in het teken van de Hahnenkamm-Rennen, een van de bekendste wedstrijden in de World Cup alpineskiën. De wedstrijden zijn niet alleen bijzonder door de moeilijkheidsgraad, de afgelopen jaren is het evenement uitgegroeid tot een uitbundig feest. Veel wintersporters hebben het live zien van de Hahnenkamm-Rennen op hun bucket list staan.

Verbod op sterke drank

In 2024 is er een extra regel tijdens de Hahnenkamm-Rennen, sterke drank is namelijk verboden. Omdat de politie volop moet worden ingezet, heeft het bestuur van Kitzbühel deze beslissing nu officieel doorgevoerd. Tijdens de drie wedstrijddagen van vrijdag tot en met zondag, is het verkoop van alcohol met een hoog alcoholpercentage in openbare ruimtes en bij verkoopstands verboden. Het gaat hierbij om een alcoholpercentage hoger dan 10%. Alleen restaurants en bars zijn uitgesloten op deze regel. Het verbod geldt in de hele binnenstad en het terrein bij de Hahnenkammbahn tot het treinstation van Kitzbühel.

Zelf meegenomen drank ook verboden

Het doel van het drankverbod is om te voorkomen dat de drankinname uit de hand loopt. Zo is het bijvoorbeeld ook verboden om zelf Schnaps of andere sterke drank mee te nemen. Doe je dit wel, dan kun je een boete verwachten van tot € 2000,-.

Meer informatie over de Hahnenkamm-Rennen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in