Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit is het prijzengeld van de Hahnenkamm-Rennen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De 84ste editie van het Hahnenkamm-Rennen vindt deze week plaats in Kitzbühel. Deze legendarische wedstrijden vinden dit weekend plaats en de winnaars worden ook dit jaar weer rijkelijk beloond. Sterker nog, in 2024 valt er een recordbedrag te winnen. In dit blog lees je hoeveel het prijzengeld van de Hahnenkamm-Rennen is!

Prijzengeld Hahnenkamm-Rennen 2024

Niet alleen eeuwige roem, maar ook een enorm bedrag is te verdienen met de winst van een van de wedstrijden tijdens de Hahnenkamm-Rennen. Elk jaar weer worden de winnaars rijkelijk beloond voor hun prestatie. En dit jaar gaat het om een recordbedrag. Het totale prijzengeld van iets meer dan een miljoen euro wordt dit jaar verdeeld over de drie wedstrijden die in Kitzbühel worden gehouden. Dit is het programma van dit weekend. De slalom bestaat uiteraard uit twee runs, de afdalingen uit één run.

Datum en tijdDisciplineLocatie
Vrijdag 19 januari | 11.30 uurKitzbühel AfdalingStreif
Zaterdag 20 januari | 11.30 uurHahnenkamm AfdalingStreif
Zondag 21 januari | 10.30 uur (run 1) en 13.30 uur (run 2)SlalomGanslern

Hoeveel is het prijzengeld?

In totaal wordt er dit weekend een prijzenpot van € 1.000.500 verdeeld, wat 500 euro meer is dan vorig jaar en daarmee een recordbedrag is. Bij elke wedstrijd wordt er maar liefst € 335.000 vergeven. De winnaar krijgt altijd € 100.000,- en daarna worden de bedragen lager. In de onderstaande afbeelding van de organisatie zie je wat er met welke plek verdiend wordt.

Prijzengeld Hahnenkammrennen 2024

Lees ook: Interessante feitjes over de legendarische Hahnenkamm-Rennen en bekijk VIDEO: zo gevaarlijk is de Hahnenkamm-Rennen Kitzbühel daadwerkelijk

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in